Circa 90% din intervenţiile ISU în 2020 – urgenţe medicale

 -  -  1961


Peste 90% din numărul total al intervenţiilor Inspectoratului Județean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistrița-Năsăud în anul 2020 au fost urgenţe medicale, potrivit raportului de activitate al insituției.

Pe parcursul anului 2020, în zona de competenţă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bistrița” al judeţului Bistrița-Năsăud s-au înregistrat 10. 213 de situații de urgență (în medie, 27,90 pe zi), dintre care 9.400 cazuri de urgență asistate de SMURD, 249 incendii (scădere cu 4 % față de anul 2019) și 554 alte intervenții specifice. Astfel, cea mai mare pondere o au cazurile medicale, acestea reprezentând peste 90 % din totalul de situații de urgență”, se arată în comunicatul ISU Bistrița-Năsăud.

Pompierii au intervenit și la 281 de acţiuni pentru protecția comunităților, (măsuri de prevenire a situaţiilor de urgenţă, degajări de elemente de construcţie), precum și la 115 incendii de vegetație și altele (creștere 59,72% față de anul 2019).

În decursul anului 2020, misiunea prioritară a instituției a fost de a eficientiza acțiunile de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență, în vederea asigurării siguranței și protecției vieții cetățenilor. Acțiunile ISU s-au axat și pe implementarea prevederilor legale în scopul limitării infecției cu SARS-CoV-2.

Un obiectiv fundamental al ISU Bistrița-Năsăud a fost și creșterea capacității operaționale și de răspuns, reducerii impactului efectelor situațiilor de urgență asupra comunităților și îmbunătățirii calității misiunilor executate în folosul populației.

1 notes
86 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *