Circul continuă la Liceul de Muzică! Profesorii cer DEMISIA directorului Raluca Mărginean!

 -  -  22067


  Liceul de Muzică se află în plin scandal, după ce aproximativ 25 de profesori au semnat un memoriu pentru destituirea directorului interimar, Raluca Mărginean.

Profesorii s-au revoltat în ultima ședință de Consiliu Profesoral (susținută on-line) și solicită control intern din partea Inspectoratului Școlar Județean.

Raluca Mărginean, DICTATOAREA de la Muzică?

Raluca Mărginean este director interimar al Liceului de Muzică, după ce contractul de management i-a expirat în această vară.

Profesorii au invocat diverse probleme interne și se plâng de atitudinea sfidătoare a directorului și de modul autoritar în care conduce instituția abuzând de funcția pe care o deține și de sprijinul politic ce i-a fost acordat (atât de PSD cât și de PNL).

Scandalul a luat amploare în momentul în care directorul a anunțat că se va desființa singura clasă de Muzică și în schimb va fi păstrat profilul Pedagogic. Acest aspect a fost recunoscut de inspectorul general Mihai Mureșan, care a afirmat că directorul Liceului “Tudor Jarda” i-a transmis decizia desființării proflului Muzică și păstrarea profilului Pedagogic.

Ulterior, Inspectoratul a renunțat la desființări și ambele clase vor fi păstrate (atât clasa de Pedagogic, cât și clasa de Muzică). Cu toate acestea, decizia directorului de desființare a clasei de muzică i-a ambiționat pe profesori care-acum îi cer demisia, invocând o serie de alte presupuse abuzuri din trecut.  

Memoriul de DEMITERE a fost depus la Inspectoratul Școlar Județean, care va efectua verificări în acest caz.

“Într-adevăr a fost depusă o plângere din partea mai multor profesori, pe care o vom analiza. Vom respecta procedurile legale ce se impun în acest caz. Cel mai probabil se va constitui o comisie care va face toate verificările ce se impun și în funcție de concluziile .. se vor lua măsurile ce se impun. Din punct de vedere ierarhic, directorii se supun Inspectoratului Școlar General.” – a declarat Monica Buboly, purtător de cuvânt al I.S.J.

Comisia Inspectoratului va realiza un control amplu în școală, pentru a stabili cauzele și soluțiile în acest conflict deschis între director și o parte din profesori.

Citiți și:

2 notes
1192 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *