Circulația autovehiculelor aparținând școlilor de șoferi ar putea fi restricționată în Bistrița, în anumite intervale orare

 -  -  11527


Circulația pe străzile din municipiul Bistrița a autovehiculelor aparținând școlilor de șoferi ar putea fi restricționată. Un consilier local a solicitat primarului Ioan Turc să discute cu Poliția Rutieră astfel încât să fie impuse restricții măcar în intervalele orare în care traficul în oraș este aglomerat.

Domnule primar, vă rog să luați contact cu Poliția Rutieră în privința instructorilor auto și să interziceți circulația vehiculelor care efectuează pregătirea practică a cursanților de către școlile de șoferi pe drumurile aglomerate ale orașului, în intervalele orare 07:30 – 08:30 și 15:30 – 16:30, intervale în care traficul este cel mai aglomerat. Știm că suntem doar la începutul lucrărilor în oraș și că acestea vor dura aproximativ până în 2023, poate chiar mai mult. Avem nevoie de restricții, avem nevoie de măsuri de descongestionare a traficului din oraș”, a spus consilierul Mathe Attila în ședința Consiliului Local Bistrița din 24 iunie.

La rândul său, primarul Ioan Turc a afirmat că a purtat deja discuții în acest sens cu reprezentanții Poliției Rutiere și urmează ca administrația locală să realizeze un memorandum care să cuprindă o serie de propuneri pentru a evita blocajele în trafic la orele de vârf.

”Domnule consilier, probabil ați văzut și dumneavoastră că am avut o întâlnire cu colegii din Primărie, dar și cu reprezentanți ai Poliției Rutiere, în care am discutat despre inconvenientele care apar pe măsură ce o serie de obiective de investiții înaintează. În primul rând, mă refer la realizarea pistelor pentru cicliști. În acest context, am discutat și despre aglomerarea orașului de mașinile pe care le folosesc cursanții școlilor de șoferi și am ajuns la concluzia că trebuie restricționată prezența acestor mașini pe drumurile publice dimineața, până la ora 09:00, precum și după-masa, la orele de vârf. Am mai discutat, de asemenea, și despre o posibilă mutare a punctului de întâlnire la Viișoara, inclusiv de folosire a poligonului de la Viișoara. Sunt păreri pro și contra, sunt oameni care spun că intrarea pe DN 17 a acestor mașini va crea neplăceri pe un segment de drum aglomerat. Totuși, eu cred că soluția Viișoara trebuie analizată și trebuie dat un răspuns pe această temă”, a răspuns primarul Ioan Turc.

Edilul Bistriței a completat că în discuțiile cu reprezentanții Poliției Rutiere a propus ca primele ore ale cursanților să nu se desfășoare în municipiu.

Am discutat și despre oportunitatea de a solicita instructorilor ca primele ore pe care cursanții le iau să fie în afara orașului, nu în oraș. Adică, în momentul în care cursanții intră prin oraș, ei să aibă deja câteva abilități pentru ca deplasarea să se facă cât de cât coerent”, a adăugat primarul.

Ioan Turc a mai spus că toate aceste propuneri vor fi cuprinse într-un memorandum care va fi înaintat Poliție Rutiere și coordonatorilor școlilor de șoferi.

Ședința Consiliului Local Bistrița din 24 iunie poate fi urmărită integral mai jos:

1 notes
652 views
bookmark icon

One thought on “Circulația autovehiculelor aparținând școlilor de șoferi ar putea fi restricționată în Bistrița, în anumite intervale orare

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *