Circulație în condiții de iarnă pe mai multe drumuri din Bistrița-Năsăud. Se acționează cu utilaje de deszăpezire, în vreme ce Poliția Rutieră a instituit filtre în unele zone și dirijează traficul

 -  -  7


La această oră, pe mai multe drumuri din județul Bistrița-Năsăud se circulă în condiții de iarnă, utilajele de deszăpezire intervenind pentru curățarea carosabilului. Însă, cu toate acestea, în unele zone se circulă cu dificultate, precizează Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, care a transmis o informare cu privire la situația actuală a traficului. 

”Pe drumul național 17, Bistrița-Vatra Dornei, se acționează cu mai multe echipaje de deszăpezire, însă din cauza ninsorilor abundente și a viscolului, se circulă cu dificultate, în conditii de iarnă. Filtrele de poliție instituite suplimentar, de la Serviciul Rutier și Secția 2 monitorizează și dirijează în permanență circulația. Totodată, verifică echiparea corespunzătoare a autovehiculelor care urmează să tranziteze zona, în special a celor peste 3,5 tone”, precizează reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

De asemenea, Instituția Prefectului județului Bistrița-Năsăud a anunțat că în această seară, pentru aproximativ 15 minute, traficul rutier a fost restrictionat în Pasul Tihuța din cauza viscolului, însă în acest moment acesta se desfășoară în condiții de iarnă.

Conform informațiilor din teren, de la Poliția Rutieră, începând cu ora 19.30, pentru 15 minute, traficul rutier in Pasul Țihuta a fost restrictionat, din cauza viscolului. Nu au fost lăsate sa urce autovehiculele cu tonaj mai mare de 3,5 tone. Autovehiculele cu mare tonaj au fost însoțite de echipaje ale politiei pentru a le facilita transportul la urcare. Utilajele de deszăpezire au acționat încontinuu, fiind suplimentate cu două autobasculante pe Valea Străjii, pentru a crea condiții bune pentru traficul rutier. Astfel, a fost curățat DN 17 în zona Pasul Tihuța, iar împreună cu cei de la SDN, echipajele Poliției Rutiere au reușit să nu blocheze circulația. La momentul de față, se circulă în condiții bune de drum.

Publicată de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud pe Marţi, 11 februarie 2020

Totodată, ”la intersecția drumului național 17D cu drumul comunal 2B, pentru aproximativ 30 de minute, traficul rutier s-a desfășurat pe un singur fir, ca urmare a unui TIR care a derapat. La fața locului, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au dirijat circulația, iar situația a fost remediată”, mai adaugă IPJ Bistrița-Năsăud.

Pe celelalte drumuri naționale și județene se circulă în condiții de iarnă, se acționează cu materiale antiderapante, iar polițiștii de la Rutieră din tot județul monitorizează circulația și acționează la nevoie.

Județul Bistrița-Năsăud se află sub avertizare meteorologică cod galben. Aceasta este valabilă în intervalul 11 februarie ora 20.00- 12 februarie ora 20.00, perioadă în care se vor semnala intensificări de vânt și zăpadă spulberată în zona montană înaltă a județului.

FOTO: arhivă

7 bookmark
0 notes
409 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.