Circulație în condiții de iarnă pe mai multe drumuri din țară

 -  -  903Centrul INFOTRAFIC al Poliției Române informează că, luni dimineața, se circulă în condiții de iarnă pe foarte multe drumuri naționale din țară, însă nu sunt înregistrate blocaje sau probleme majore privind fluența traficului.

Se înregistrează ninsori pe drumurile din Muntenia, Dolj, Vâlcea, Hunedoara, Caraș-Severin, Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Brașov, Sibiu, Mureș, Harghita, Covasna și altele.

De asemenea, se semnalează lapoviță în Capitală și pe artrere din județele Constanța, Olt, Mehedinți.

Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Secția de Drumuri Naționale Bistrita a actionat cu 11 utilaje și a împrăștiat 70 tone de material antiderapant pe DN15A, DN17, DN17C, DN17D.

Având în vederea atenționările meteorologice de vreme nefavorabilă, valabile până miercuri dimineață, recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, adaptată condițiilor unui carosabil umed, alunecos sau acoperit cu zăpadă, să folosească în mod corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire și să păstreze o distanţă suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în siguranţă”, precizează Centrul Infotrafic.

Până la data de 25 martie, întrega țară se află sub avertizări meteorologice  de răcire accentuată a vremii, ninsori, strat de zăpadă, intensificări ale vântului, precipitații mixte.

0 notes
28 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *