CJ Bistrița-Năsăud a alocat circa 1,3 milioane lei pentru SJU Bistrița și DGASPC. Cum vor fi cheltuiți acești bani

 -  -  2933


Marți, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud s-a întrunit într-o ședință extraordinară pentru a adopta două proiecte de hotărâre – unul privind cea de-a doua rectificare a bugetului pe acest an și altul prin care se dă dreptul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud de a administra noul sediu de pe strada Horea din municipiul Bistrița.

Potrivit președintelui CJ Bistrița-Nsăud, Emil Radu Moldovan, în ceea ce privește rectificarea bugetului pe anul în curs, proiectul prevede alocarea sumei de 535.000 de lei către Spitalul Județean de Urgență Bistrița, unitate medicală care intenționează să achiziționeze încă un extractor automat pentru laboratorul de biologie moleculară, lucru care ar duce la creșterea capacității de testare pentru depistarea infecțiilor cu noul coronavirus. Șeful CJ Bistrița-Năsăud a precizat că în laboratorul de la SJU Bistrița au fost efectuate până acum peste 1.200 teste.

De asemenea, în proiectul de rectificare a bugetului pe acest an a mai fost prevăzută și alocarea sumei de 776.000 de lei către DGASPC Bistrița-Năsăud, bani din care se vor acoperi cheltuielile cu carantinarea personalului care lucrează în centre și se va cumpăra mobilier pentru dotarea noului sediu de pe strada Horea din Bistrița.

Referitor la noul sediu al DGASPC Bistrița-Năsăud, șeful CJ a precizat că acesta a fost finalizat, iar cel de-al doilea proiect de pe ordinea de zi a ședinței vizează tocmai darea în administrarea DGASPC a acestui imobil.

”Cred că, în momentul de față, cetățenii județului vor avea acces la servicii de foarte bună calitate și sunt convins că acest nou sediu, făcut cu finanțare integrală din bugetul CJ, este cel mai modern sediu al unui DGASPC din România. Este foarte important ca oamenii care au nevoie de astfel de servicii să poată aibă cele mai bune condiții, atât beneficiarii, cât și colegii noștri care își desfășoară activitatea în acest sediu”, a declarat Radu Moldovan.

Ambele proiecte au fost adoptate de CJ Bistrița-Năsăud.

Şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, desfășurată prin videoconferință ⤵️#ContinuămMunca

Publicată de Emil Radu Moldovan pe Marţi, 12 mai 2020
2 notes
58 views
bookmark icon

2 thoughts on “CJ Bistrița-Năsăud a alocat circa 1,3 milioane lei pentru SJU Bistrița și DGASPC. Cum vor fi cheltuiți acești bani

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *