CJ Bistrița-Năsăud, dispus să plătească peste 400.000 de euro pentru achiziția unui teren situat în apropierea SJU Bistrița

 -  -  1486


Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a aprobat luni, în ședință extraordinară, un proiect de hotărâre care vizează achiziția unui teren situat pe strada 1 Decembrie din municipiu, în apropierea Spitalului Județean de Urgență Bistrița, investiție estimată la suma de circa 400.000 de euro. În documentația anexată proiectului de hotărâre, CJ Bistrița-Năsăud precizează că terenul va fi cumpărat cu scopul de a amenaja o nouă cale de acces în curtea SJU Bistrița, precum și noi locuri de parcare.

Terenul pe care administrația județeană intenționează să îl cumpere este situat pe strada 1 Decembrie, nr. 28, are o suprafață de 1.350 de mp și se află în proprietate privată.

După ce conducerea SJU Bistrița a identificat acest teren, o comisie din cadrul Consiliului Județean a demarat procedura de negociere cu proprietarii terenului. În urma negocierilor, s-a stabilit că prețul total de achiziție va fi de 406.350 euro (301 euro/mp), sumă care se va plăti în lei, la cursul oficial BNR din data semnării contractului de vânzare-cumpărare.

Întreaga sumă necesară plății prețului negociat și a taxelor notariale aferente încheierii contractului de vânzare-cumpărare se va suporta din bugetul județului Bistrița-Năsăud.

Potrivit CJ Bistrița-Năsăud, conducerea Spitalului Județean de Urgență Bistrița a argumentat că realizarea unui acces secundar nou din strada 1 Decembrie, precum și suplimentarea numărului de locuri de parcare sunt necesare mai ales în condițiile în care în ultimii ani s-a înregistrat o creștere a solicitărilor pentru serviciile furnizate de unitatea medicală.

Proiectul de hotărâre privind achiziția terenului de pe strada 1 Decembrie a fost adoptat de CJ Bistrița-Năsăud cu 28 de voturi pentru.

0 notes
611 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *