Administratie

CJ Bistrița-Năsăud: Investițiile în dotarea bazelor operaționale au redus semnificativ timpii de intervenție la situații de urgență

 -  - 


Investițiile pentru siguranța comunității au fost și rămân prioritare pentru Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, spune șeful instituției, Emil Radu Moldovan.

Președintele CJ Bistrița-Năsăud subliniază că administrația județeană s-a implicat în achiziționarea unor noi echipamente pentru dotarea bazelor operaționale de intervenții în situații de urgență din județ. Astfel, în ultimii ani au fost achiziționate:

  • 12 autospeciale de intervenție dintre care: 3 ambulanțe de prim ajutor, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială pentru descarcerări grele, 7 autospeciale de stins incendii cu apă și spumă;
  • o ambulanță de prim-ajutor pentru zona de câmpie – Punct de Lucru Lechința;
  • 14 dispozitive de stins incendii de vegetație;
  • 6 atomizoare pentru intervenții;
  • 4 detectoare de gaz;
  • 15 motopompe;
  • o autospecială pirotehnică.

De asemenea, administrația județeană a făcut investiții și în Centrul unic de comandă pentru Situații de Urgență.

Potrivit președintelui Emil Radu Moldovan, toate aceste investiții au dus la reducerea timpilor de intervenție în cazul unor situații de urgență.

Echipamentele moderne achiziționate pentru ISU Bistrița-Năsăud au redus semnificativ timpii de intervenție a unităților speciale, la problemele oamenilor. În zona rurală, timpul de intervenție s-a redus de la 21 minute, în 2011, la 16 minute, în 2019, iar în zona urbană, de la 10 min, în 2011, la 6 minute, în 2019”, a precizat Emil Radu Moldovan.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud va continua să promoveze investiții de acest fel și în viitor.

4 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.