CJAS Bistrița-Năsăud are un nou director general – pe Szekely Vilhelm

 -  -  1141


Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bistrița-Năsăud are un nou director – pe Szekely Vilhelm, a anunțat CNAS.

”În urma concursului organizat de CNAS, la casele de asigurări de sănătate din județele Maramureș, Iași, Cluj, Tulcea și Bistrița Năsăud au fost ocupate posturile vacante de directori generali:

  • CAS Maramureș – Carmen Eleonora Prodan
  • CAS Iași – Gheorghe Radu Țibichi
  • CAS Cluj – Lucia Luminița Brustur Chirilă
  • CAS Tulcea – Eugenia Vasile
  • CAS Bistrița Năsăud – Szekely Vilhelm”, se arată într-un comunicat al CNAS.

La nivel național, dintre cei 60 de candidați care și-au depus dosarele, în urma verificării criteriilor de participare au fost admiși pentru susținerea probei scrise un număr de 54 de candidați. Pentru susținerea probei scrise, doar 33 de candidați s-au prezentat, în data de 6 mai 2021, în Amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgență. Proba de interviu a fost susținută de către cei cinci candidați care au promovat proba scrisă, în data de 12 mai 2021, la sediul CNAS. În urma susținerii probei de interviu, toți cei cinci candidați au promovat examenul.

“A fost un concurs transparent și corect, în care candidații au avut posibilitatea să demonstreze că dețin cunoștințele necesare pentru aplicarea unui management performant la nivelul caselor de asigurări de sănătate din subordinea CNAS. În timp ce, la proba scrisă, candidații au trebuit să convingă că stăpânesc noțiunile de bază din legislație în concordanță cu specificul activității unei case de asigurări și principiile care stau la baza sistemului de asigurări sociale de sănătate, la proba de interviu candidații au avut ocazia să demonstreze că au viziune și calități manageriale. Vom organiza sesiuni de concurs până când toate posturile de directori generali vor fi ocupate de cei care vor demonstra că dețin calitățile manageriale necesare acestei funcții extrem de importante. Accesul populației la serviciile acordate în sistemul de asigurări sociale de sănătate poate fi îmbunătățit doar dacă la conducerea caselor de asigurări de sănătate din subordinea CNAS sunt profesioniști capabili să pună în aplicare în mod corect și unitar deciziile și politicile de sănătate stabilite la nivel național, în funcție de nevoile de servicii medicale ale zonei pe care o deservesc. La următoarea sesiune de examen îi invit să participe pe toți cei care cred că pot contribui la dezvoltarea sistemului de asigurări sociale de sănătate, din poziția de director general al unei case de asigurări de sănătate din subordinea CNAS”, a declarat Adrian Gheorghe, președintele CNAS.

Următoarea sesiune de concurs pentru ocuparea posturilor vacante de directori generali va fi organizată în cel mai scurt timp, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare. Va fi publicat anunțul de concurs, iar proba scrisă va urma să se desfășoare în data de 16 iunie 2021.

În ceea ce privește județul Bistrița-Năsăud, la concursul pentru postul de director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate și-au depus dosarele patru candidați, dintre care unul a fost respins. Ceilalți trei au fost admiși și au susținut proba scrisă. În urma acesteia, doar unul din cei trei candidați a obținut peste 70 de puncte și a fost declarat admis, fiind vorba despre Szekely Vilhelm –  director executiv Relații Contractuale în cadrul CJAS Bistrița-Năsăud. Ceilalți doi candidați au luat la proba scrisă 54,30 și 48,95 puncte. După proba scrisă, Szekely Vilhelm a susținut și interviul și a fost declarat admis, devenind astfel noul director general al CJAS Bistrița-Năsăud, funcție pe care a mai deținut-o între anii 2010 – 2012.

0 notes
266 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *