CJSU Bistrița-Năsăud: ”Intrarea municipiului Bistrița în carantină este iminentă!”

 -  -  12405

În condițiile în care incidența cazurilor de COVID-19 în Bistrița a trecut de pragul de 6 la mia de locuitori, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bistrița-Năsăud informează că intrarea municipiului în carantină este iminentă.

Astăzi, 5 noiembrie, incidența raportată pentru municipiul Bistrița indică o rată de îmbolnăviri cu CoVid-19 de 6,69/1000 de locuitori. Drept urmare, se fac pregătirile necesare pentru măsurile care se impun în acest sens, punerea efectivă în aplicare a carantinei zonale necesitând mai mulți pași până la publicarea hotărârii în Monitorul Oficial”, a transmis CJSU Bistrița-Năsăud.

Până se va institui efectiv carantina asupra municipiului Bistrița, autoritățile au stabilit câteva măsuri care se vor aplica în perioada imediat următoare.

Astfel, la inițiativa Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, a fost demarată o campanie de informare și conștientizare a cetățenilor, cu privire la regulile ce trebuie respectate cu strictețe în această perioadă.

Totodată, locuitorii din municipiul Bistrița vor primi mesaje de avertizare, care vor fi comunicate prin intermediul RO-ALERT.

În plus, întrucât campania electorală pentru alegerile parlamentare din acest an începe de la data de 6 noiembrie, pentru a nu pune în pericol sănătatea alegătorilor, a candidaților sau a echipelor acestora și pentru a preveni răspândirea coronavirusului, CJSU recomandă ca activitățile de campanie, în unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cazurilor de CoVid-19 este de peste 3/1000 de locuitori, să se desfășoare prin intermediul social media și mass-media, evitând campaniile door-to-door, față în față sau adunările, pentru a reduce cât de mult contactul între persoane.

În ceea ce privește măsurile impuse odată cu aplicarea măsurii de carantină asupra municipiului Bistrița, acestea vor fi comunicate imediat după elaborarea și aprobarea unei hotărâri în acest sens.

Carantina zonală se instituie prin ordin al şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă sau al persoanei desemnate de acesta, în baza hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică şi cu avizul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

1 notes
1530 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *