Clădirea fostului Cinematograf ”23 August” ar putea fi demolată; Primăria Bistrița ia în calcul amenajarea unei parcări în locul acestui imobil

 -  -  71268


Primăria Bistrița ia în calcul posibilitatea de a demola clădirea fostului Cinematograf ”23 August”, situată pe Bulevardul Republicii din municipiu. În locul acestui imobil, administrația locală intenționează să amenajeze o parcare nerezidențială, a anunțat joi, într-o conferință de presă, primarul Ioan Turc.

”Intenționăm să realizăm o nouă parcare nerezidențială pe amplasamentul fostului Cinematograf ”23 August” și a actualei parcări de pe strada Lupeni. Intenția este să o prindem într-un proiect de mobilitate urbană, de reabilitare a unei părți importante a Centrului Istoric – Piața Centrală – Pietonalul Liviu Rebreanu. Am avut discuții cu domnul director Boloș – (n.r. – Marcel Boloș – directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest) și am avut discuții și cu colegii dânsului și sperăm ca, în urma discuțiilor pe care domnul Boloș le va avea cu Comisia Europeană, acest tip de investiții – realizarea de parcări nerezidențialesă fie eligibile”, a explicat primarul Ioan Turc.

Potrivit edilului, fostul Cinematograf ”23 August” nu se află în proprietatea Primăriei Bistrița, astfel că, în prezent, administrația locală poartă discuții cu Ministerul Culturii în vederea preluării acestei clădiri.

”Cinematograful ”23 August” nu este al Primăriei Bistrița, ci al RADEF (n.r. – Regia Autonomă a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor România), care este în subordinea Ministerului Culturii. O primă discuție am avut deja la București, cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, și urmează să concretizăm. Adică, noi vom prelua acest edificiu care se prăbușește. De fapt, anexele fostului cinematograf sunt deja prăbușite. Pe locul acestui edificiu, inclusiv pe parcarea de pe strada Lupeni, vom realiza o altă parcare nerezidențială, care să susțină prezența unui număr de oameni în centrul istoric al orașului”, a mai explicat Ioan Turc.

De asemenea, primarul a completat că această parcare care se va realiza va fi una cu plată, ceea ce înseamnă că persoanele care vor parca în această zonă vor fi nevoite să achite un anumit tarif pentru utilizarea locului de parcare.

7 notes
393 views
bookmark icon

3 thoughts on “Clădirea fostului Cinematograf ”23 August” ar putea fi demolată; Primăria Bistrița ia în calcul amenajarea unei parcări în locul acestui imobil

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *