Primăria vrea să cumpere clădirea “Ion Țiriac”, din sensul de pe Odobescu! Au aproape 500.000 de euro buget!

 -  -  14349


Primăria Bistrița vrea o clădire nouă pentru Direcția Venituri. Deocamdată direcția funcționează într-o clădire veche, pe structură de lemn, situată în apropierea fostei bănci Ion Țiriac.

3 milioane de lei ar costa modernizarea clădirii vechi. Concluzia lor: mai bine cumpărăm Banca Țiriac!

 

În 2014, Primăria Bistrița a comandat o documentație de avizare pentru modernizarea clădirii existente pe Odobescu unde se plătesc taxele și impozitele locale. În urma calculelor, pentru modernizarea clădirii vechi, a ieșit o valoare estimativă de 400 euro pe metru pătrat adică în total: 3 milioane de lei (peste 600.000 de euro).

odobescu1 - Copy (2)

odobescu11

 

 

 

 

 

 

 

 

În aceste condiții municipalitatea preferă varianta achiziționarii unei clădiri moderne, situată în vecinătate unde a funcționat Banca Ion Țiriac. Clădirea albastră este compartimentată pentru deservirea publicului-larg și teoretic este mai potrivită pentru Direcția Venituri, unde se achită amenzi, taxe și impozite.

2 milioane de lei (450.000 de euro) au fost puși deoparte din bugetul pe 2017 pentru achiziția sediului Băncii Ion Țiriac. Rămâne de văzut dacă proprietarii clădirii vor accepta oferta au se vor purta negocieri pentru suplimentarea sumei.

 

Citiți și: 

 

t0-640x4001-640x400Primăria a pus deoparte 280.000 de euro pentru o parcelă “dosită” în spatele B.C.R! Sunt dispuși să dea 25.000 euro/AR pentru a realiza parcarea pe terenul lui Octavian Harșian… patronul de la Salix!

4 notes
74 views
bookmark icon

4 thoughts on “Primăria vrea să cumpere clădirea “Ion Țiriac”, din sensul de pe Odobescu! Au aproape 500.000 de euro buget!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.