Ultimele noutati

FOTO-VIDEO de la Muzeul Județean, varianta “BETON”: Pe ce s-au cheltuit 60 de MILIARDE de lei vechi din fonduri norvegiene! 10% sunt lucrări suplimentare, plătite de la bugetul județean! Au spus că s-au găsit grinzi putrezite ce au trebuit înlocuite dar și o serie de alte lucrări neprevăzute!

Curtea Muzeului Județean a fost modernizată din fonduri norvegiene. Din sumele enorme alocate acestui proiect au avut loc lucrări de reabilitare a unui subsol de 100 de metri pătrați și încă 8 camere din incinta instituției. TOTAL: 400 de metri pătrați. De asemenea, s-au modernizat fațadele interioare și acoperișul. S-au înlocuit geamurile cu tâmplărie din lemn stratificat și s-au realizat două fântâni arteziene, la intrare.

“La nivelul curții interioare s-au amenajat mai multe zone: zona de acces, zona de piață urbană, zona de grădină urbană care este de fapt o zona de tranziție spre ultima din cele patru zone – zona satului românesc”. (extras din proiectul întocmit de SC. ARHI-BEAST SRL Cluj-Napoca).

La inaugurarea investiției a fost prezent întreg staff-ul PSD. La invitația lui Radu Moldovan a venit Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, secretarul de stat la Ministerul Cuturii, Sandu Pugna, parlamentarii județului: Pană, Suciu, Deneș, Simionca, prefectul Ovidiu Frenț, primarul Bistriței, primarul Becleanului și oserie de directori ai instituțiilor deconcentrate. După vizitarea obiectivului de către Ministrul Culturii a avut loc prezentarea investiției în cadrul unei conferințe de presă. Atmosfera a fost relaxată, iar la final invitații au băut șampanie în curtea Muzeului Județean.

 

m03

m2

 

 

 

 

 

 

m8

m5

 

 

 

 

 

m33

m12

 

 

 

 

 

 

10% lucrări suplimentare! Au spus că s-au găsit grinzi putrezite ce au trebuit înlocuite dar și o serie de alte lucrări neprevăzute!

Peste 60 de MILIARDE a costat reabiitarea Curții Muzeului Județean iar Consiliul Județean a suplimentat în două rânduri lucrările. A alocat 500.000 de lei pentru continuarea fără sincope a lucrărilor și ulterior a majorat plafonul proiectului. Prin Hotărârea de Consiliu Județean nr. 149, valoarea proiectului s-a majorat cu 570.000 de lei și s-a dat un nou termen-limită: 30 aprilie 2017. Valoarea totală a proiectului se majorează, ca urmare a adăugării unor activități noi (amenajare teren, cheltuieli de management, consultanță, etc.) cu suma de 571.985,45 lei, respectiv de la 6.250.379 lei la 6.822.364,45 lei, reprezentând valoarea eligibilă majorată a proiectului, de 6.493.998 lei, și cheltuielile neeligibile de 328.366,45 lei. – după cum se arată în Hotărârea de Consiliu Județean.

Ce zice Radu Moldovan:

m88

“Nu am făcut deconturile finale, banii au fost împrumutați până la ultimele deconturi. La evaluarea finală sigut NU se vor întoarce integral, pentru că au apărut pe parcursul derulării proiectelor lucrări neprevăzute care NU au fost prinse în proiect. Neavând eligibilitate au fost suportate din bugetul județului… între timp după evenimentul de la Colectiv s-a modificat legislația. De exemplu, după ce a fost decopertat tavanul de la holuri s-a constatat că grinzile sunt putrezite și a trebuit să suportăm noi acele grinzi, a trebuit să tratăm podul ignifugat cu soluțiii de ultimă generație pentru că NU primeam autorizație de la ISU…. Urmează după terminarea lucrărilor se vor face toate deconturile… și valoarea finală va fi aprobată printr-o Hotărâre de Consiliu Județean și sunt convins că voi obține sprijinul colegilor mei, indiferent de culoarea lor politică, pentru că de fiecare dată ați văzut că atunci când e vorba de proiecte de dezvoltare, proiectele au fost susținute în unanimitate . Va trebui să reglementăm din punct de vedere contabil sumele… Este un împrumut, să vedem câți bani se vor returna și câți bani se vor transforma în finanțarea de la bugetul județului pentru lucrările care NU au fost prevăzute în proiect, care au apărut ca lucrări necesare. Într-o etapă următoare va trebui să continuăm cu mici-investiții: avem zidurile din vecinătate care trebuie aranjate… cel puțin o tencuială trebuie pusă.. mai sunt mici retușuri care o să fie inventariate de colegii mei.” a declarat Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean.

 

AICI puteți vedea mai multe POZE!

 

 

Citiți și:

page-1-401x400

1.5 milioane pe BETOANE: Curtea Muzeului Județean a fost pavată cu dale de PIATRĂ! Mai țineți minte cum arăta înainte? Pe ce s-au cheltuit banii: s-a pavat o curte cu dale, s-a montat tablă pe acoperiș și s-au modernizat 8 camere!
Caricatură

Ziar de Bistrita