Din Bistrita

CNAIR a solicitat acordul de mediu pentru reabilitarea DN 17C, de la ieșire din municipiul Bistrița până în Dumitra

 -  - 


Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj, a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud o solicitare de emitere a acordului de mediu pentru un proiect care prevede reabilitarea unui tronson al Drumului Național 17C.

În memoriul de prezentare depus la APM, CNAIR precizează că este vorba despre proiectul intitulat ”Reabilitare DN 17 C km 1+200 – km 9+020, județul Bistriţa-Năsăud”.

”Sectorul de drum studiat în cadrul acestui proiect este amplasat pe DN 17C, între km 1+200 şi km 9+020. Drumul începe de la ieşire din municipiul Bistrita, traversează Dealul Dumitrei şi se termină în localitatea Dumitra”, se arată în memoriul depus la APM.

În documentație este justificată și necesitatea acestei investiții:

Valoarea estimată a investiției este de 241.024.975,4 lei la care se adaugă TVA.

Șeful Secției de Drumuri Naționale Bistrița din cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj, Alexandru Slavita, a explicat pentru Ziar de Bistrița că pe circa 5 km din acest tronson vor fi amenajate 3 benzi de circulație.

După ce vom primi acordul de mediu pentru acest proiect, noi vom solicita și un aviz de la Apele Române. Faza următoare este emiterea autorizației de construire pentru această investiție, care cred că va fi dată de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii. Ulterior acestor etape, se va lansa procedura de achiziție publică pentru execuția lucrărilor. De partea de proiectare ne ocupă noi, la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj. Din punct de vedere tehnic, pot să vă spun că vom avea pe o porțiune de 5 km (3 km la urcare din Dumitra și 2 km la urcare din Bistrița) câte 3 benzi. Se fac consolidări de terasamente peste tot, drenaje, se înlocuiesc podețele, se lățește platforma drumului. Acostamentele vor fi consolidate, șanțurile. Din ceea ce am văzut pe documentație va fi foarte bine”, a declarat Alexandru Slavita.

Sursa citată a menționat că finanțarea pentru acest obiectiv de investiții este asigurată din fonduri guvernamentale, prin Ministerul Transportului și Infrastructurii.

Putem spune că am intrat în linie dreaptă cu procedura pentru această investiție, care va fi o mare realizare pentru județul Bistrița-Năsăud”, a mai spus Alexandru Slavita.

Memoriul de prezentare depus la APM Bistrița-Năsăud poate fi consultat integral AICI.

DN 17C este principala arteră care asigură conexiunea dintre judeţele Bistriţa-Năsăud și Maramureş.

108 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.