CNSU propune prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile; printre măsuri se numără și obligativitatea purtării măştilor de protecţie de tip medical sau FFP2

 -  -  8


Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, miercuri, o nouă hotărâre prin care propune prelungirea cu încă 30 de zile, începând cu data de 8 ianuarie 2022, a stării de alertă pe teritoriul României. De asemenea, CNSU a propus o serie de măsuri necesar a fi aplicate pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Printre măsurile propuse de CNSU, se numără și cea privind menţinerea obligativităţii purtării măştii de protecţie doar tip medical sau FFP2, astfel încât să acopere gura şi nasul, în toate spaţiile publice închise şi deschise, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Afacerilor Interne.

Vor fi exceptate de la această măsură următoarele categorii de persoane:

  • copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;
  • persoanele care sunt singure în birou;
  • prezentatorii TV şi invitaţii acestora, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane;
  • reprezentanţii cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane;
  • vorbitorii aflaţi în spaţii închise sau deschise, cu condiţia respectării distanţei de minimum 3 metri între aceştia şi oricare din celelalte persoane din public;
  • persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activităţi sportive.

CNSU mai propune ca o serie de activităţi, precum competiţiile sportive sau cele culturale, să fie permise la o capacitate de 50%, în cazul în care rata de incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori.

Totodată, se propune ca autorităţile şi operatorii economici deţinători de infrastructuri critice să ia măsuri pentru testarea săptămânală a tuturor angajaţilor.

Hotărârea CNSU nr. 1 din 5 ianuarie 2022 și anexa la această hotărâre, care cuprinde toate măsurile propuse pentru combaterea pandemiei de COVID-19, pot fi consultate mai jos:

0 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.