CNSU propune prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu încă 30 de zile

 -  -  1043


Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat, miercuri, o nouă hotărâre prin care propune prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12 februarie.

Anexa care însoțește hotărârea CNSU prevede păstrarea acelorași măsuri aflate acum în vigoare.

De asemenea, în anexa hotărârii CNSU se stabiliește și modul în care va fi calculată rata de incidență a cazurilor de COVID-19 pe ultimele 14 zile, urmând să fie luate în calcul și focarele.

Calculul incidenței „se realizează prin raportare la cifra reprezentând suma persoanelor cu domiciliul sau reşedinţa în localitatea de referinţă, comunicată comitetului judeţean/al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă de către Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin structurile teritoriale judeţene, în prima zi lucrătoare a săptămânii, la ora 16:00. Cifra comunicată de către Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date prin structurile teritoriale judeţene este utilizată ca referinţă pentru întreaga perioadă de timp până la furnizarea unui nou set de date actualizate”, se arată în anexă.

Calculul incidenței „se realizează prin raportare la cifra reprezentând suma persoanelor cu domiciliul sau reşedinţa în localitatea de referinţă, comunicată comitetului judeţean/al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă de către Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin structurile teritoriale judeţene, în prima zi lucrătoare a săptămânii, la ora 1600. Cifra comunicată de către Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date prin structurile teritoriale judeţene este utilizată ca referinţă pentru seîntreaga perioadă de timp până la furnizarea unui nou set de date actualizate”, se arată în anexă.

Toate aceste măsuri trebuie aprobate în ședință de Guvern.

Hotărârea CNSU numărul 8 și anexa acestei Hotărâri pot fi consultate mai jos:

0 notes
168 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *