Cod galben de averse torențiale şi descărcări electrice în Bistrița-Năsăud, pe parcursul zilei de miercuri

 -  -  992


Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă atenționare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă pe parcursul zilei de miercuri, în mai multe județe din țară, printre care și Bistrița-Năsăud. De asemenea, până vineri dimineața, în vigoare va fi și o informare de vreme rea ce vizează majoritatea regiunilor din țară.

Potrivit ANM, miercuri, între orele 10:00 – 23:00, ”la munte, în Maramureş, Transilvania, Crişana, Banat şi local în Moldova vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină. În intervale de scurte de timp, cantităţile de apă vor depăşi 20 – 25 l/mp şi, izolat, 30 – 50 l/mp. Fenomene specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe suprafeţe mici”.

Totodată, în intervalul 22 iulie, ora 23:00 – 24 iulie, ora 10:00, va fi în vigoare și o informare de instabilitate atmosferică, valabilă în cea mai mare parte a teritoriului.

Astfel, ”în regiunile centrale, apoi şi în sud-vest, la deal şi la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20 – 25 l/mp şi, pe arii restrânse, 30 – 35 l/mp”.

ANM precizează că, până la sfârşitul acestei săptămâni, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, îndeosebi în jumătatea de vest a ţării, la deal şi la munte.

0 notes
117 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *