Cod galben de averse torenţiale şi vijelii în întreaga țară

 -  -  907


Până marţi dimineaţa la ora 10:00, întreaga ţară se află sub o avertizare cod galben de averse torenţiale şi vijelii, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

”În cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi pe arii restrânse 40…60 l/mp”, precizează ANM.

Meteorologii mai completează că gradul de instabilitate atmosferică se va menţine accentuat în cea mai mare parte a ţării în această săptămână.

ACTUALIZARE

AdministraţiaNaţională de Meteorologie a actualizat avertizarea meteorologică, astel, că o parte din județele țării se află, în intervalul 15 iunie, ora 13:00 – 16 iunie, ora 03:00, sub cod portocaliu, fiind vizate fenomene precum cantități de apă însemnate, intensificări puternice ale vântului.

”În după-amiaza zilei de luni (15 iunie) și în prima parte a nopții de luni spre marți (15/16 iunie), în Oltenia, Banat, Crișana și local în Transilvania și Muntenia vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70…80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină”, au mai completat meteorologii.

0 notes
32 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *