Cod galben de instabilitate atmosferică în Bistrița-Năsăud, până sâmbătă la ora 10:00

 -  -  935Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru mai multe judeţe din țară, valabilă de vineri, ora 6:00, până sâmbătă, la ora 10:00.

Potrivit meteorologilor, ”în intervalul menționat, în vestul, centrul, nordul țării și în zona de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp”.

ANM mai precizează că instabilitatea atmosferică se va menține accentuată și în următoarele zile îndeosebi în vestul, sud-vestul, centrul și nordul teritoriului.

ACTUALIZARE

ANM a actualizat prognoza pentru următoarele ore, astfel că, pentru intervalul 3 iulie, ora 12:00– 4 iulie, ora 02:00 a emis o nouă avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată.

”În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și nordul Moldovei vor fi intervale cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului (rafale de 80…90 km/h), vijelii și grindină.În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp”, precizează ANM.

0 notes
60 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *