Cod galben de intensificări ale vântului în mai multe județe, inclusiv Bistrița-Năsăud

 -  -  983


Meteorologii au emis avertizări cod galben și portocaliu de intensificări de vânt pentru nord-vestul şi centrul ţării, valabile pe parcursul zilei de joi. Și județul Bistrița-Năsăud este vizat avertizarea cod galben.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, până joi seara la ora 21:00, ”vântul va avea intensificări temporare în nord-vestul și centrul țării cu viteze de 55…60 km/h, iar pe arii restrânse 70…80 km/h. La munte vântul va avea intensificări, cu viteze de 70…90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăși 100…110 km/h, spulberând zăpada și determinând diminuarea vizibilității”.

Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 40…50 km/h, se vor semnala local și în restul teritoriului.

În plus, în intervalul 4 februarie, ora 12:00 – 4 februarie, ora 21:00, mai multe județe din țară se află sub avertizare cod portocaliu de rafale de vânt.

În cursul zilei de joi (04 februarie), local în Carpații Orientali, în general la peste 1500 m, vântul va avea intensificări susținute cu rafale ce vor depăși 120…130 km/h viscolind zăpada și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității”, arată ANM.

Totodată, o altă avertizare cod galben de intensificări ale vântului este în vigoare și în noaptea de joi spre vineri (4/5 februarie). ”Vântul va continua să prezinte intensificări în cea mai mare parte a zonei montane, dar cu viteze mai mari în Carpații de Curbură și în Carpații Meridionali, unde rafalele vor atinge 70…80 km/h, iar pe creste 90…110 km/h”, mai precizează ANM.

0 notes
108 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *