Cod galben de ninsori însemnate cantitativ în Bistrița-Năsăud

 -  - 


Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o atenţionare cod galben de ninsori însemnate cantitativ care vizează mai multe județe din țară, printre care și Bistriţa-Năsăud.

Astfel, potrivit meteorologilor, ”în intervalul 3 aprilie, ora 3:00 – 4 aprilie, ora 3:00, local în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în zonele joase de relief din județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Suceava și Neamț, temporar va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă”.

De asemenea, în intervalul 2 aprilie, ora 10:00 – 4 aprilie, ora 03:00, în toată țara va fi în vigoare și o informare meteorologică de precipitații mixte moderate cantitativ, intensificări ale vântului și manifestări de instabilitate atmosferică.

În jumătatea nordică a țării și la munte vor fi precipitații, pe arii restrânse moderate cantitativ. În zonele joase de relief, acestea vor fi sub formă de ploaie pe parcursul zilei de sâmbătă (2 aprilie), iar din noaptea de sâmbătă spre duminică (2/3 aprilie) se vor transforma local în lapoviță și ninsoare. La munte va ninge, la început pe creste, apoi și la altitudini mai mici. În restul teritoriului, în a doua parte a zilei de sâmbătă (2 aprilie) instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta local prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și posibil grindină. Vântul va avea intensificări sâmbătă (2 aprilie) în sud, iar duminică (3 aprilie) în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în zona montană înaltă”, arată prognoza meteorologilor.

ANM mai precizează că vremea va deveni deosebit de rece pentru începutul lunii aprilie în vest, centru, nord și nord-est.

0 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.