Cod galben de ninsori şi viscol în 16 judeţe, printre care și Bistrița-Năsăud

 -  -  981


Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenţionare cod galben de ninsori moderate cantitativ şi viscol, ce vizează 16 judeţe, inclusiv județul Bistrița-Năsăud.

Atenționarea este valabilă în intervalul 05 martie, ora 16:00 – 06 martie, ora 16:00.

”În intervalul menționat, la munte va ninge moderat cantitativ (15 – 20 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent, la început în nordul Carpaților Orientali, apoi mai ales în Carpații de Curbură și estul Carpaților Meridionali. Vântul va avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la peste 1700 m, rafalele vor depăși 100 km/h și va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă”, informează ANM.

Totodată, în intervalul 5 martie, ora 14:00 – 6 martie, ora 16:00, va fi în vigoare o informare meteo vreme rece, precipitaţii mixte, intensificări ale vântului şi ninsori viscolite la munte.

”În intervalul menționat, vremea se va răci accentuat, la început în nordul și nord-vestul țării, iar sâmbătă (06 martie) și în celelalte regiuni. Vor fi precipitații, vineri (05 martie) în nordul, vestul și centrul țării, iar sâmbătă (6 martie) mai ales în sud. În zonele joase de relief vor fi ploi, ce se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, astfel încât în Maramureș, Moldova și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi precipitații mixte. La munte vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 60…90 km/h, viscolind temporar zăpada. Intensificări ale vântului se vor înregistra și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h și, trecător, 70 km/h”, mai informează ANM.

0 notes
106 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *