Cod galben de ninsori şi viscol în zona montană a județului Bistrița-Năsăud, până luni dimineaţa

 -  -  1104


Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenţionare cod galben de ninsori, valabilă de sâmbătă după-amiaza până luni dimineaţa în zonele înalte din 18 judeţe, inclusiv Bistrița-Năsăud. Totodată, meteorologii au actualizat și informarea de ploi, vânt şi vreme rece, care vizează majoritatea regiunilor.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 3 aprilie, ora 18:00 – 5 aprilie, ora 10:00, va fi în vigoare o atenționare meteorologică de vreme rea.

”În intervalul menționat, în zona Carpaților Meridionali și Orientali,la altitudini în general de peste 1500 m va ninge, local moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70…80 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m”, arată ANM.

De asemenea, în intervalul 2 aprilie, ora 13:00 – 5 aprilie, ora 10:00, este în vigoare și o informare de ploi moderate cantitativ, instabilitate atmosferică, intensificări ale vântului şi răcire accentuată a vremii în cea mai mare parte a ţării.

 În intervalul menționat, vor fi perioade în care va ploua în toate regiunile. Vor fi mai ales averse, iar în sudul și sud-estul țării în după-amiaza și în seara zilei de vineri (02 aprilie) vor fi însoțite de frecvente descărcări electrice și izolat va cădea grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20…25 l/mp, mai ales în sud, sud-est, centru și în zona montană. La munte, începând de sâmbătă (03 aprilie), îndeosebi la altitudini de peste 1500 m, vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare și se va depune strat de zăpadă. Pe arii restrânse în Maramureș, în Transilvania, cu precădere în noaptea de duminică spre luni (04/05 aprilie), temporar se vor semnala precipitații mixte. Vântul va avea intensificări, local și temporar, în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în zona montană înaltă, mai ales a Carpaților Meridionali și Orientali, cu peste 70…80 km/h și zăpada va fi spulberată. Vremea se va răci accentuat, vineri (02 aprilie) în vestul, centrul și nordul țării, iar sâmbătă (03 aprilie) și în sud și sud-est, devenind deosebit de rece pentru această dată, la sfârșitul săptămânii, în cea mai mare parte a țării”, mai precizează meteorologii.

0 notes
229 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *