Cod galben de ploi în Bistrița-Năsăud, luni și marți

 -  -  925Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis noi avertizări cod galben și portocaliu de furtuni, valabile în mai multe județe din țară pe parcursul zilelor de luni și marți. Și județul Bistrița-Năsăud este vizat de avertizarea cod galben.

Potrivit meteorologilor, avertizarea cod galben este valabilă în intervalul 24 august, ora 10:00 – 25 august, ora 23:00. În intervalul menționat, în sud-vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe spații mici grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp”, precizează ANM.

Fenomene asociate instabilității atmosferice vor fi pe arii mai restrânse și în restul teritoriului.

De asemenea, pe parcursul zilei de luni, în intervalul orar 12:00 – 23:00, mai multe județe din țară se află sub avertizare cod portocaliu de furtuni. ”În cea mai mare parte a Moldovei şi Transilvaniei, nordul Olteniei, Carpaţii Meridionali şi Orientali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăşi 30…40 l/mp şi, pe arii restrânse, 50…70 l/mp”, mai arată ANM.

0 notes
50 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lentile-contact-colorate.net