Cod galben instabilitate atmosferică în Bistrița-Năsăud, începând de vineri după-amiază

 -  -  938


Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenţionare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă până sâmbătă dimineaţa în mai multe județe din țară, inclusiv Bistrița-Năsăud.

Conform meteorologilor, în intervalul 15 mai, ora 13:00 – 16 mai, ora 3:00, ”la început în nord-vestul şi centrul ţării, iar spre seară şi noaptea şi în jumătatea nordică a Moldovei, instabilitatea atmosferică se va accentua şi se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 60 – 70 km/h”.

În zona înaltă de munte vântul va sufla cu peste 80 – 90 km/h, vor fi vijelii, căderi de grindină şi averse ce pot avea şi caracter torenţial. Punctiform, cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp.

ANM precizează că astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse şi în intervale de timp mai scurte.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM ar putea actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

0 notes
63 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *