Cod galben și cod portocaliu de ploi în Bistrița-Năsăud

 -  -  994


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare cod galben și o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate, valabile inclusiv pentru județul Bistrița-Năsăud.

În ceea ceprivește atenționarea cod galben, aceasta este valabilă în intervalul 17 iulie, ora 14:00 – 17 iulie, ora 21:00.

” În intervalul menționat, în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 35…45 l/mp”, precizează ANM.

Avertizarea cod portocaliu este valabilă în intervalul 18 iulie, ora 09:00 – 19 iulie, ora 22:00.

”În Oltenia, local în Transilvania, Maramureș și la munte vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp și pe arii restrânse, îndeosebi în nordul Olteniei, sud-vestul Transilvaniei și vestul Carpaților Meridionali, 70…90 l/mp”, mai arată ANM.

0 notes
119 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *