Cod galben și portocaliu de vreme rea în mai multe județe din țară

 -  -  1008


Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o avertizare cod galben de ploi însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică temporar accentuată, fenomene care vor afecta 23 de judeţe, inclusiv Bistrița-Năsăud. De asemenea, alte 19 județe din țară se află sub avertizare cod portocaliu de ploi abundente.

Astfel, potrivit meteorologilor, în intervalul 19 mai, ora 17:00 – 21 mai, ora 11:00, ”în Transilvania, Maramureș și zona deluroasă a Olteniei, Munteniei și Moldovei, precum și în nordul Carpaților Orientali, temporar se vor semnala averse însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp”. Astfel de fenomene se vor semnala și în restul teritoriului, dar în intervale mai scurte de timp.

De asemenea, în intervalul 19 mai, ora 17:00 – 21 mai, ora 11:00, va fi în vigoare o avertizare cod portocaliu de ploi abundente.

”În Banat și Crișana, precum și în zona de munte vor fi ploi importante cantitativ, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat 70 l/mp. La altitudini de peste 1700…1800 m, ploile vor determina topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă prezent în continuare la altitudini mari, unde măsoară în general între 15 și 140 cm”, arată ANM.

0 notes
133 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *