Eveniment

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică în Bistrița-Năsăud, până duminică dimineaţa; a fost emisă avertizare Ro-Alert

 -  - 


Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată ce va viza, integral sau parţial, 25 de judeţe, printre care și Bistrița-Năsăud, aceasta fiind valabilă până duminică dimineaţa.

Potrivit meteorologilor, de sâmbătă, ora 12:00, până duminică, ora 10:00, în vestul, nord-vestul, centrul şi sud-vestul ţării, precum şi la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70-90 km/h, vijelii puternice, ploi abundente, frecvente descărcări electrice şi pe alocuri căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 40-60 l/mp.

Avertizarea cod portocaliu vizează și județul Bistrița-Năsăud, motiv pentru care Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență a trimis mesaj Ro-Alert prin care populația este anunțată despre acest cod.

De asemenea, de sâmbătă, ora 12:00, până duminică, ora 22:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a teritoriului. Vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi pe alocuri vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantităţile de apă vor depăşi 25-30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

În plus, patru judeţe din țară se vor afla sub avertizare cod roşu de instabilitate atmosferică accentuată şi vânt puternic, valabilă duminică, între orele 15:00 şi 20:00. În aceste județe vor fi intervale scurte de timp în care local se vor semnala intensificări puternice ale vântului, cu viteze de peste 90-100 km/h. Pe alocuri vor fi căderi de grindină de medii şi mari dimensiuni şi averse torenţiale (cantităţi de apă de peste 50 l/mp în perioade foarte scurte).

74 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.