Cod portocaliu de ploi în Bistrița-Năsăud, până luni dimineața

 -  -  951Județul Bistrița-Năsăud se află sub două avertizări meteorologice cod portocaliu de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități însemnate de apă, valabile de duminică dimineața până luni dimineața.

Astfel, potrivit Administrației Naționale de Meteorlogie, în intervalul 19 iulie, ora 10:00 – 19 iulie, ora 21:00, ”în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Olteniei, local în nordul Munteniei și în vestul Moldovei, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și grindină. Aversele vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp”.

De asemenea, în intervalul 19 iulie, ora 21:00 – 20 iulie, ora 10:00,  ”în Transilvania, Maramureș, Muntenia, vestul Moldovei și nordul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp”.

În plus, în intervalul 20 iulie, ora 10:00 – 20 iulie, ora 21:00, este în vihoare și o atenționare meteorlogică cod galbende instabilitate atmosferică temporar accentuată.

”În intervalul menționat, în Dobrogea, Moldova, Transilvania și local în Muntenia și Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și, izolat, grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 30…50 l/mp”, mai arată ANM.

0 notes
76 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *