Cod portocaliu de ploi în Bistrița-Năsăud, până sâmbătă dimineața

Județul Bistrița-Năsăud este vizat de o nouă avertizare meteo cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă în intervalul 21 iulie, ora 18:00 – 22 iulie, ora 06:00.

”În intervalul menționat în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și Olteniei, precum și în nord-vestul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 70…90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50 l/mp)”, precizează ANM.

Și asociația Meteo.BN anunță că instabilitatea atmosferică va fi în creștere spre seară.

”Vremea va fi în general frumoasă, astăzi, peste zi, în judet. Spre seară, însă, instabilitatea va fi în creștere, din nou, și mai ales la noapte așteptăm, din nou, averse cu caracter torențial, vânt cu aspect de vijelie si punctiform, căderi de grindină. Cantitățile de apă acumulate într-un timp scurt vor depăşi, local, 25 / 35 l/mp . Maximele de astăzi vor atinge, în aceste condiții, valori în general între 25°C în zonele submontane și 30°C la podiş, iar minimele de mâine dimineață vor scădea până la valori cuprinse între 14°C în depresiuni şi 17°C în zonele joase. La Bistrița, vremea va fi frumoasă si caldă, astfel cerul va fi mai mult senin. Spre seară, însă, si mai ales la noapte, așteptăm averse si aici, fenomene electrice si vânt intens. Maxima zilei va atinge 29°C”, precizează Meteo.BN.

Check Also

Mitropolitul Andrei a sfințit capela din Șieu-Odorhei

Joi, 21 septembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.