Cod portocaliu de ploi în Bistrița-Năsăud

 -  -  951


Județul Bistrița-Năsăud se află sub o nouă avertizare meteorologică de cod portocaliu de vreme rea.

Potrivit Adminsitrației Naționale de Meteorlogie, în intervalul 16 iunie, ora 12:00 – 16 iunie, ora 23:00, vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50-80 l/mp.
Vor fi intensificări ale vântului, vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice.

România nu scapă de ploi nici în perioada următoare

Până la data de 18 iunie, ora 10:00, întreaga țară se află sub o altă atenționare de instabilitate atmosferică temporar accentuată. ”Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp”, spun meteorologii.

Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii.

Prognoza pe următoarele două săptămâni

Până la data de 21 iunie, în Transilvania se vor înregistra temperaturi maxime de 23…24 de grade, în medie. Ulterior, regimul termic diurn va marca o creștere ușoară, iar media regională a maximelor se va situa în jurul a 26 de grade, caracterizând o vreme normală din punct de vedere termic pentru această perioadă. Media temperaturilor minime va fi de 13…14 grade, în cea mai mare parte a intervalului de prognoză. Instabilitate atmosferică se va menține accentuată pe tot parcursul celor două
săptămâni, însă aversele vor fi pe arii mai extinse și importante cantitativ, îndeosebi în intervalul 15 – 21 iunie.

0 notes
76 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *