Cod roșu de inundații în bazinele Someș și Ilva. Populația a fost avertizată prin RoAlert

 -  -  998Populația din 16 unități administrativ-teritoriale ale județului a fost avertizată prin sistemul RoAlert cu privire la riscul crescut de producere a unor inundații în bazinele Someș și Ilva, precizează Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița – Năsăud.

Hidrologii au emis o nouă avertizare cod roșu de inundații pe râurile din cele două bazine, aceasta fiind valabilă până miercuri dimineața, la ora 07:00.

Potrivit hidrologilor, în acest interval se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol. Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe râurile din bazinul Ilva.

Marți seara, ploile au provocat grave probleme în tot județul, echipajele de intervenție acționând în acest moment în sprijinul comunităților afectate.

”Vremea extrem de potrivnică și precipitațiile abundente care au căzut în această seară au creat extrem de multe necazuri în aproape toate colțurile județului, în gospodării, pe drumuri. Pompierii, formațiunile SVSU, dar și polițiști și jandarmi acționează în întreg județul pentru gestionarea situației”, a transmis prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha.

La Rodna au fost evacuate peste 40 de persoane, în vreme ce în alte zeci de localități ploile au făcut ravagii, inundând curți, gospodării, terenuri agricole sau drumuri de acces. Mai multe despre acest subiect puteți citi mai jos:

0 notes
123 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *