Colectarea deșeurilor pe patru fracții separate, din iunie

 -  - 


ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud anunță demararea, începând cu luna iunie, a procesului de colectare a deșeurilor pe patru fracții separate de la poarta casei, acest proces urmând să fie implementat la nivelul întregului județ.

Zilele următoare, fiecare gospodărie va primi sacul albastru de 240 litri pentru colectarea fracției hârtie-carton și sacul verde de 120 litri pentru colectarea sticlei din ambalaje. Cetățenii din zonele de case nu mai trebuie să ducă hârtia-cartonul și sticla în containerele semi-îngropate. Deșeurile vor fi ridicate de operatorul S.C. Supercom SA din fața fiecărei case. Peste 70% din utilizatorii serviciului de salubrizare din județul nostru locuiesc la case, prin urmare, ne dorim să înlesnim efortul de colectare al cetățenilor pentru o colectare selectivă mai simplă și mai eficientă. Un aspect important de care am ținut cont în modificarea calendarului de colectare a deșeurilor a fost acela de a nu suprapune zilele de colectare a două sau mai multe fracții de deșeuri din același loc, pentru evitarea suspiciunii de colectare amestecată a deșeurilor”, a explicat ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud.

În municipiul BISTRIȚA și localitățile componente, ziua de colectare a deșeurilor reciclabile în zonele de case va fi doar miercuri, zi în care se vor colecta doar deșeurile reciclabile după următorul program:

 • Săptămâna 1 (prima săptămână întreagă din lună)– Hârtie / Carton – sacul albastru;
 • Săptămâna 2 – Sticlă- sacul verde;
 • Săptămâna 3 – Plastic / Metal-pubela galbenă;

Colectarea deșeurilor reziduale, adică pubela neagră, rămâne neschimbată în municipiul Bistrița, cu excepția zonelor în care s-a colectat în ziua de miercuri; în aceste zone, colectarea deșeurilor reziduale se face în ziua de sâmbătă în fiecare din cele 4 săptămâni. Cetățenii care locuiesc în zonele de blocuri vor duce în continuare deșeurile reciclabile la platformele de colectare cu containere semi-îngropate.

În BECLEAN, programul de colectare a deșeurilor reciclabile este următorul:

 • Săptămâna 1 (prima săptămână întreagă din lună) în ziua de LUNI – Hârtie / Carton-sacul albastru;
 • Săptămâna 2 în ziua de MIERCURI – Sticlă-sacul verde;
 • Săptămâna 3 în ziua de MARȚI – Plastic / Metal-pubela galbenă;

Programul de colectare a deșeurile reziduale din Beclean rămâne neschimbat. Cetățenii care locuiesc în zonele de blocuri vor duce în continuare deșeurile reciclabile la platformele de colectare cu containere semi-îngropate.

În NĂSĂUD, ziua de colectare a deșeurilor reciclabile va fi doar marți, zi în care se vor colecta doar deșeurile reciclabile după următorul program:

 • Săptămâna 1 (prima săptămână întreagă din lună) – Hârtie / Carton –sacul albastru;
 • Săptămâna 2 ziua de Marți– Sticlă-sacul verde;
 • Săptămâna 3 ziua de Marți– Plastic /Metal-pubela galbenă;

Programul de colectare a deșeurile reziduale din Năsăud rămâne neschimbat, Cetățenii care locuiesc în zonele de blocuri vor duce în continuare deșeurile reciclabile la platformele de colectare cu containere semi-îngropate.

În SÂNGEORZ BĂI, programul de colectare a deșeurilor reciclabile este următorul:

 • Săptămâna 1 (prima săptămână întreagă din lună) în ziua de JOI – Hârtie / Carton –sacul albastru;
 • Săptămâna 2 în ziua de JOI – Sticlă-sacul verde;
 • Săptămâna 3 în ziua de MARȚI – Plastic / Metal-pubela galbenă;

Programul de colectare a deșeurile reziduale din Sângeorz-Băi rămâne neschimbat. Cetățenii care locuiesc în zonele de blocuri vor duce în continuare deșeurile reciclabile la platformele de colectare cu containere semi-îngropate.

În mediul rural programul de colectare a deșeurilor REZIDUALE – pubela neagră și al fracției reciclabile PLASTIC/METAL rămâne NESCHIMBAT.

Deșeurile reciclabile din HÂRTIE/CARTON și din STICLĂ se vor colecta o dată la 2 luni, alternativ, conform calendarului de colectare afișat pe site-ul www.adideseuribn.ro.

Din 1 iunie, pe site-ul ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud va fi disponibil calendarul complet de colectare pentru fiecare localitate din județul Bistrița-Năsăud. În plus, cetățenii pot suna și la dispeceratul Supercom SA – 0263.944 pentru a afla programul de colectare din fiecare localitate în parte.

Loading

bookmark icon