Comercianți de legume și fructe din Bistrița, amendați

Mai mulți comercianți de legume și fructe din municipiul Bistrița au fost amendați, miercuri, de Poliția Locală Bistrița.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Poliția Locală explică de ce a recurs la sancțiuni și ce au făcut acești comercianți.

Firmele ce comercializează legume și fructe pe raza municipiului Bistrița au obiceiul de a-și extinde suprafața de vânzare fără a deține autorizație de ocupare a domeniului public eliberată de Primăria municipiului Bistrița. Totuși, nu lipsa autorizației este subiectul de astăzi ci faptul că se extind pe întreaga suprafață a trotuarului, uneori până la bordură. Acest lucru duce la obturarea traficului pietonal și depunerea de mizerie pe trotuare ceea ce afectează aspectul estetic al zonei. Agenții economici au fost sancționați contravențional cu amenzi în sumă de 1.400 lei în baza HCL 153/2009 privind măsuri de buna gospodărire a municipiului Bistrița”, a explicat Poliția Locală.

Ca măsură complementară, agenților economici li s-a pus în vedere să curețe și trotuarul.

ACTUALIZARE

Polițiștii locali au verificat dacă agenții economici s-au conformat sancțiunii complementare și au constatat că trotuarul a fost curățat cu soluție, iar marfa a fost expusă doar în perimetrul autorizat.

One comment

  1. Da in fata la lama trotuarul ocupat de terase de „bombe” nu le vede nimeni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *