Comitetul Județean pentru Situații de Urgență face apel la populație: Evitați zonele aglomerate!

 -  -  918Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bistrița-Năsăud face apel la cetățeni să evite pe cât se poate aglomerările de persoane, fie că este vorba de piețe, mijloace de transport în comun sau evenimente private.

În urma analizelor efectuate la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, a fost încă o dată relevat faptul că aglomerările de persoane favorizează transmiterea cu rapiditate a noului coronavirus. Chiar dacă există un anumit grad de permisivitate cu privire la numărul de persoane care pot participa la anumite evenimente, este esențial pentru sănătatea dumneavoastră și pentru oprirea răspândirii noului Coronavirus să aveți mereu în vedere măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială”, trasmite CJSU Bistrița-Năsăud.

Totodată, având în vedere evoluția alarmantă a cazurilor de infecție cu Covid-19, și Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) reamintește cetățenilor importanța respectării cu strictețe a măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii infecției.

”Rugăm populația să respecte măsurile de bază de protecție sanitară, acestea fiind singurele instrumente cu care putem preveni transmiterea virsului SARS-CoV-2 și îmbolnăvirea cu COVID-19. Reluarea activităților și evoluția favorabilă a situației numărului infectărilor sunt strâns legate de comportamentul ficărui individ. Recomandăm informarea din surse oficiale și adoptarea unui comportament responsabil”, se arată într-un comunicat al INSP.

0 notes
43 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lentile-contact-colorate.net