Compania Aquabis SA a decis să reabiliteze integral tronsonul de conductă de pe strada Sucevei

 -  -  14


După avariile apărute în ultimele zile la rețeaua de distribuție a apei potabile de pe strada Sucevei din municipiul Bistrița, conducerea companiei Aquabis SA a anunțat că a luat decizia de a reabilita integral tronsonul de conductă din această zonă.

Într-un comunicat remis presei, Aquabis precizează că aceste avarii au apărut din două motive, unul fiind acela că rețeaua de distribuție a apei potabile este foarte veche.

În contextul situației neplăcute cu care se confruntă locuitorii de pe strada Sucevei și străzile adiacente, Aquabis SA dorește să aducă în atenția abonaților faptul că această împrejurare a fost cauzată de vechimea rețelei, precum și de multiplele lucrări efectuate în zonă. Astfel, angajații societății s-au confruntat cu o serie de avarii în lanț care au necesitat lucrări complexe de remediere. Pentru a putea asigura continuitatea alimentării cu apă în această zonă, fără apariția unor situații similare în viitor, s-a decis reabilitarea întregului tronson de conductă, lucrările fiind deja în derulare. Deși reabilitarea străzii Sucevei a fost inițial inclusă pe lista de investiții aferentă Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), datorită întârzierilor survenite în urma lucrărilor de remediere a avariilor, cheltuielile de reabilitare vor fi suportate integral de compania noastră”, se arată în comunicatul de presă al Aquabis SA.

Conducerea companiei atrage atenția că, pe perioada derulării lucrărilor de înlocuire a conductei, mai pot exista discontinuități în furnizarea apei potabile.

Până la finalizarea lucrărilor, o mașină cu apă potabilă va fi pusă la dispoziția locuitorilor din zonă.

Vă asigurăm că se vor folosi toate resursele și mijloacele disponibile pentru remedierea cât mai rapidă a acestei situații. Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru disconfortul creat”, se mai arată în comunicatul companiei Aquabis SA.

Începând de sâmbătă, 7 mai, și până în prezent, echipele Aquabis au fost nevoite să intervină zilnic pe strada Sucevei, unde au apărut avarii pe rețeaua de distribuție a apei potabile:

0 notes
1 view
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.