Național

Compensarea preţului la carburanţi, prelungită până la sfârşitul anului

 -  - 


Compensarea preţului la carburanţi va fi prelungită până la sfârşitul anului, a anunţat, joi, premierul Nicolae Ciucă.

Vom prelungi ordonanţa de urgenţă prin care compensăm preţul la carburanţi. A fost o decizie care a produs efecte. Am reuşit să stabilizăm şi chiar să scadă preţul la combustibil, preţ care produce efecte în întreg lanţul. În felul acesta, până la sfârşitul anului vom beneficia de acceaşi măsură de compensare”, a spus premierul în debutul şedinţei de Guvern.

Schema de compensare voluntară cu 50 de bani la benzină şi motorină a intrat în vigoare pe 1 iulie şi este valabilă până la finele lunii septembrie.

ACTUALIZARE

Ordonanţa de Urgenţă care prelungeşte măsura reducerii preţurilor la benzină şi motorină a fost aprobată în Guvern, măsura fiind valabilă până la data de 31 decembrie 2022.

„Operatorii economici care comercializează benzină şi motorină către clienţii finali – persoane fizice şi juridice, precum şi către operatorii economici autorizaţi care achiziţionează carburanţii din depozite şi/sau staţii de distribuţie pentru consumul propriu sau pentru revânzare, şi care acordă o reducere de preţ de 0.5 lei/ litru, inclusiv TVA, la preţul de vânzare, beneficiază de la bugetul de stat de o compensare de 0.25 lei/litru, inclusiv TVA, aferentă reducerii acordate. Pentru fracţiuni dintr-un litru reducerea de preţ şi respectiv compensarea se vor acorda proporţional.
Pe perioada de aplicare operatorii economici care comercializează benzină şi motorină prin intermediul staţiilor de distribuţie carburanţi vor afişa pe totem preţul care include această reducere de preţ, iar în sistemul de gestiune şi la pompă va fi înscris preţul de vânzare fără reducerea comercială”, precizează Ministerul Energiei

106 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.