Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud caută voluntari pentru șantierul arheologic al Bisericii Evanghelice din Jelna

 -  -  1


Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud a lansat un apel către persoanele pasionate de arheologie. Acestea sunt invitate să ia parte, în calitate de voluntari, la un proiect amplu de cercetare care vizează Biserica Evanghelică din localitatea Jelna, comuna Budacu de Jos.

Ce faci în timpul verii? Nu te-ar interesa să fii voluntar/ă pe un șantier arheologic? Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud îți oferă șansa de a te implica activ într-un proiect amplu de cercetare ce va începe din 27 iunie 2022 până în 8 iulie 2022 – Șantierul Arheologic Biserica Evanghelică Jelna”, este apelul lansat de Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.

Instituția mai precizează că Biserica Evanghelică din localitatea Jelna, unul dintre monumentele emblematice ale județului Bistrița-Năsăud, așteaptă de ani de zile să își facă cunoscute o serie de secrete interesante. Aflată într-un amplu proces de reabilitare, pentru identificarea diferitelor faze de construcție ale bisericii sunt necesare o serie de sondaje arheologice care pot ajuta mult pentru a recupera istoria acestui monument și a oferi șansa unor lucrări de restaurare și valorificare ale acesteia.

”Participând pe acest șantier, ai șansa de a te familiariza cu istoria locului, de a cunoaște oameni din diferite domenii de activitate, ai șansa de a ajuta la salvarea și punerea în valoare a unui monument istoric, poți afla lucruri și dobândi noi abilități de care poate nu erai conștient. Oricine are timp liber se poate oferi voluntar! Dacă dorești să te implici, te rog sa ne anunți fie pe adresa de mail complexmuzealbn@yahoo.com sau complexmuzealbn@gmail.com, fie pe pagina de Facebook a Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud https://www.facebook.com/complexmuzeal.bistritanasaud sau la numărul de telefon 0742762831 al pedagogului muzeal – Angelica Moldovan”, mai precizează Complexul Muzeal.

1 notes
1 view
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.