Complexul Sportiv de la Năsăud, proiect în valoare de circa 7 milioane de euro, în linie dreaptă! Contractul s-a SEMNAT astăzi, în prezența lui R. Sighiartău!

Primăria Năsăud a obținut finanțare pentru un proiect care vizează construirea unui complex sportiv modern în oraș, valoarea totală a investiției fiind de aproximativ 7 milioane de euro. Primarul orașului, Dorin Vlașin, a anunțat că miercuri, la sediul Companiei Naționale de Investiții din București, a fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru acest obiectiv mult așteptat de locuitori.

După aproape 10 ani de muncă, sacrificii, extrem de multe provocări și literalmente zeci de drumuri la București făcute atât de mine, cât și de fostul primar Mircea Romocea și alți colegi din Primăria Năsăud, eforturile ne sunt răsplătite, iar noi, năsăudenii, și toți ceilalți locuitori ai Văii Someșului și Sălauței ne vom bucura de investiția care se va materializa în orașul nostru! S-au schimbat multe lucruri de când a fost făcută prima fișă de proiect în 2013; de aceea, alături de specialiștii responsabili de proiectarea integrală a complexului, vom găsi soluții adaptate la vremurile și condițiile din prezent, în special în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică și agent termic, pentru a reduce costurile de întreținere”, a explicat primarul Dorin Vlașin.

Noul complex sportiv care se va construi în orașul Năsăud va fi alcătuit din mai multe corpuri de clădire și terenuri exterioare, fiind un complex multifuncțional.

Clădirea principală va adăposti un bazin de înot (cu dimensiunea 25m x 12.5m) cu vestiare, inclusiv pentru bazinele exterioare, gradene pentru spectatori (150 de locuri), zonă de recuperare pentru sportivi (cu saună uscată și saună umedă), cabinet medical, zonă de alimentație publică, sală de fitness și sală pentru tenis de masă.

Cel de-al doilea corp de clădire este destinat cursurilor pentru copii și dispune de 3 săli unde aceștia se pot înscrie în cluburi de pictură, de șah și de fotografie. Adiacent terenurilor de sport va fi un alt corp de clădire care va adăposti două vestiare de câte 40 de locuri fiecare, un depozit pentru materiale sportive și un magazin cu terasa acoperită.

Complexul va beneficia de mai multe terenuri exterioare, respectiv un teren pentru mini-fotbal, un teren pentru tenis, un teren multifuncțional pentru volei și baschet, pistă de skateboard, gradene exterioare pentru spectatori și două bazine exterioare (unul pentru copii cu adâncimi între 0,4m și 0.9m și unul pentru adulți cu o adâncime de 1,5m).

Obiectivul de investiții va avea și un total de 152 de locuri de parcare.

 

O asemenea investiție este mai mult decât necesară pentru orașul nostru! Doar împreună, cu răbdare, implicare și gândire pe termen lung, putem crește comunitatea și dezvolta orașul!”, a mai precizat Dorin Vlașin. 

Robert Sighiartău, prezent la semnarea actelor!

„Felicitări echipei din primarie si primarului Dorin Vlașin pentru întreg portofoliul de proiecte care se apropie de cifra impresionantă de 80 de milioane de euro !
Înpreuna vom face și mai multe lucruri pentru comunitatea din județul nostru frumos ! „- a transmis deputatu Robert Sighiartău. 

Constructor este compania MIS Grup, termenul de finalizare a lucrărilor fiind de 36 de luni, din care 4 luni proiectare.