Comuna Bistrița Bărgăului a intrat în scenariul roșu. Măsuri restrictive și în alte două comune

 -  -  1099


Ca urmare a creșterii numărului de cazuri de COVID-19, în trei unități administrativ-teritoriale din județul Bistrița-Năsăud se vor aplica noi măsuri restrictive.

Potrivit ultimei hotărâri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență se introduc restricţii în comuna Bistrița Bârgăului, unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 în ultimele 14 zile este mai mare de 3 la mia de locuitori. 

”În acest UAT, se suspendă activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise. Măsurile prevăd că, în localitățile menționate mai sus, activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare. De asemenea, în situaţia în care activitatea operatorilor economici este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective”, precizează Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Aceeași hotărâre adoptată de CJSU Bistrița-Năsăud mai prevede măsuri restrictive în Ciceu Giurgești și Salva, unități administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 1,5 la mia de locuitori și mai mică de 3 la mia de locuitori. 

”În aceste UAT-uri, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00. Aceleași restricții se aplică și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc”, mai precizează sursa citată.

Aceste măsuri intră în vigoare începând cu data de 11 noiembrie 2020. Restricţiile se vor ridica atunci când se va înregistra o scădere a numărului de cazuri de COVID-19. 

De asemenea, conform aceleiași hotărâri, se ridică restricțiile impuse în comuna Coșbuc, unitate administrativ teritorială unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 este mai mică sau egală cu 1,5 la mia de locuitori.

0 notes
224 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *