Comuna Livezile intră în scenariul roșu; în comuna Braniștea au fost ridicate restricțiile de week-end

 -  -  1075


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bistrița-Năsăud a adoptat o hotărâre prin care a stabilit o serie de măsuri suplimentare de combatere a răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus în comuna Livezile. Hotărârea vizează și alte două unități administrativ-teritoriale din județ.

Potrivit CJSU Bistrița-Năsăud, impunerea măsurilor este necesară deoarece în comuna Livezile a crescut rata de infectare cu noul coronavirus, aceasta fiind mai mare decât 3/1000 de locuitori.

”În acest UAT se interzice activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.-este interzisă organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte”, se arată în hotărârea adoptată de CJSU Bistrița-Năsăud.

Hotărârea CJSU prevede măsuri și în unitatea administrativ- teritorială Josenii Bârgăului, unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori.

”Astfel, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00-22:00. Aceleași restricții se aplică și activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc”, se mai arată în hotărârea CJSU.

De asemenea, s-a decis ridicarea restricțiilor pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică, aplicate în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr.348/2021, pentru unitatea administrativ-teritorială Braniștea.

Aceste măsuri intră în vigoare începând cu data de 𝟏𝟕 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟏 și se aplică pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

Autoritățile reamintesc că purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

0 notes
200 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *