Comuna Romuli, a doua din județ care a finalizat lucrările de cadastru

 -  - 


Romuli este a doua comună din județul Bistrița-Năsăud în care s-a finalizat procesul de înregistrare sistematică a imobilelor în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară, a anunțat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan. 

La finele săptămânii trecute, autoritățile locale au înmânat proprietarilor extrasele de carte funciară, la eveniment participând și șeful administrației județene, precum și directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Bistrița-Năsăud, Emil Mănășturean.

”Un proiect de mare importanță s-a finalizat în comuna Romuli și anume Cadastrul General. Prin finalizarea acestui proiect, 3.798 de locuințe din comună, pe o suprafață de 10.000 de hectare, sunt înscrise în Cadastrul General și vor beneficia gratuit de extras de carte funciară, comuna Romuli fiind a doua din județ care a implementat cu succes acest proiect”, a spus Emil Radu Moldovan.

Astfel, comuna Romuli devine a doua din județ care a finalizat aceste lucrări, prima fiind comuna Lechința.

În prezent, cu peste 60 la sută din suprafață cadastrată, județul Bistrița-Năsăud se află la mijlocul clasamentului național în ceea ce privește înregistrarea sistematică a imobilelor în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

Loading

bookmark icon