Comunele Sânmihaiu de Câmpie, Feldru și Căianu Mic, în topul UAT-urilor cu cea mai mare rată de incidență a cazurilor de COVID-19

 -  -  1133


Comunele Sânmihaiu de Câmpie, Feldru și Căianu Mic ocupă primele locuri într-un top al unităților administrativ-teritoriale din județul Bistrița-Năsăud cu cea mai mare incidență a cazurilor de COVID-19.

Potrivit informațiilor comunicate de Instituția Prefectului, rata de infectare este de 2,16 la mia de locuitori în comuna Sânmihaiu de Câmpie, în vreme ce acoperirea vaccinală în această comună este de doar 15,6%.

Totodată, incidența este de 1,87 cazuri la mia de locuitori în comuna Feldru, în vreme ce acoperirea vaccinală este de doar 11,06%.

În Căianu Mic, incidența este de 1,85 la mia de locuitori, pe când acoperirea vaccinală este de 13,65 %.

Și în alte comune din județ se înregistrează o rată ridicată de infectare cu virusul Sars-CoV-2:

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, dr. Anca Andrițoiu, a atras atenția asupra faptului că numărul cazurilor de COVID-19 este în creștere de la o zi la alta la nivel județean.

În plus, Bistrița-Năsăud continuă să se afle pe locul trei în țară din punct de vedere al incidenței, cu o rată de infectare de 0,53 la mia de locuitori. Pe primele două locuri se află județul Ilfov și municipiul București.

0 notes
258 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *