Concert susținut de Andra și un spectaculos foc de artificii, în noaptea dintre ani, în centrul Bistriței

Bistrițenii care vor alege să petreacă noaptea dintre ani pe pietonalul Liviu Rebreanu din municipiu vor avea parte de distracție și de o seară de neuitat, promit reprezentanții Primăriei Bistrița. Cap de afiș al evenimentului va fi Andra, iar seara se va încheia cu un foc de artificii.

”În noaptea de Revelion, pe scena amplasată pe pietonalul Liviu Rebreanu din municipiu va concerta Andra, solista care a obținut de departe cel mai mare număr de voturi la sondajul pe care l-am organizat prin aplicația iReport Bistrița. Sunt convins că vom avea o mare de oameni în noaptea de Revelion. În debut, va evolua trupa bistrițeană 7 pași. Așadar, vom avea concert, vom avea foc de artificii, totuși trebuie să ne bucurăm de anumite momente. Oamenii au dreptul la acest lucru”, a spus primarul Ioan Turc într-o conferință de presă.

În cadrul conferinței, edilul Bistriței a mai prezentat și evenimentele pe care municipalitatea le-a pregătit pentru perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă.

Potrivit primarului, începând cu primul weekend din luna decembrie, în fiecare final de săptămână vor avea loc concerte de colinde pe scena care va fi amplasată pe pietonalul Liviu Rebreanu, concerte care vor întregi atmosfera de Crăciun.

Sunt așteptați să vină la Bistrița colindători atât din județul Bistrița-Năsăud, cât și din alte județe, cărora li se vor alătura și alți artiști:

  • Grupul de colindători “Zestrea Bihorenilor“ Oradea, Bihor;
  • Grupul de colindători din Soncuta Mare – Baia Mare;
  • Grupul de colindători “Bargauancele” Bistrita – Bârgăului;
  • Grupul de colindători “Plaiurile Bârgăului Prundu Bârgăului;
  • Grupul de colindători din Cluj -Napoca;
  • Grupul de colindătoare “Someșencele”;
  • Grupul de colindători ai Casei de Cultură “ Radu Saplacan” Beclean;
  • Grupul de colindători “Cuprunin” Arad;
  • Grupul de colindători din Mureș;
  • Grupul de colindători din Poiana Stampei.

De asemenea, în data de 5 decembrie, la ora 10:00, va avea loc spectacolul ”Vine Moş Nicolae” cu teatru de păpuşi, muzică şi cadouri pentru preşcolarii de la gradiniţele din municipiul Bistriţa. Evenimentul va avea loc la Palatul Culturii.

În săptămâna premergătoare Crăciunului, ”Caravana Crăciunului” va merge cu cadouri la copiii din instituțiile de învățământ special.

”Pentru ca atmosfera de Crăciun să fie simțită și în localitățile aparținătoare, Caravana va fi prezentă în fiecare localitate aparținătoare, astfel încât toți bistrițenii să simtă că este sărbătoare”, a adăugat primarul Ioan Turc.

În data de 7 decembrie va avea loc ”Gala profesorilor voluntari ai Centrului Comunitar pentru Tineret”.

”Este un eveniment în cadrul căruia ne vom manifesta recunoștința pentru profesorii care, din timpul lor liber, fără niciun fel de recompensă materială, oferă meditații la diferite discipline elevilor din oraș. Am toată aprecierea pentru aceștia oameni. Cred că merită tot respectul, toată considerația, toată gratitudinea noastră”, a mai spus primarul Ioan Turc.

Totodată, în data de 8 decembrie, la Palatul Culturii va avea loc un concert extraordinar de colinde, care va fi și un concert caritabil pentru un tânăr student diagnosticat cu scleroză în plăci.

”Îi așteptăm pe bistrițeni să participe la un spectacol frumos, dar să își manifeste și generozitatea, cu atât mai mult cu cât suntem în perioada sărbătorilor de Crăciun”, a completat Ioan Turc.

În data de 16 decembrie, la Palatul Culturii va avea loc și Gala ”Premiilor anuale ale municipiului Bistrița”.

”Este cea mai importantă gală a municipiului, care reuneşte personalităţi publice din diferite domenii, oameni care au reușit, care fac cinste municipiului, care aduc plus valoare în comunitate. Domeniile premiate: învățământ, sport, cultură, știință – economie și secțiunea diverse. Suntem în perioada de nominalizare, astfel că propunerile pot fi făcute până la data de 5 decembrie 2022. Orice cetățean poate să facă propuneri, categoric argumentate”, a menționat primarul.