Concluziile miniștrilor Finanțelor și Agriculturii după vizita în județul Bistrița-Năsăud

 -  -  2


În perioada 25 – 27 martie, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, și ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, au efectuat o vizită în județul Bistrița-Năsăud, unde au avut o serie de întâlniri cu primari, reprezentanți ai mediului de afaceri și fermieri din județ și au purtat discuții cu aceștia cu privire la problemele cu care se confruntă.

Economia locală va fi susținută, iar dialogul cu mediul de afaceri este esențial pentru a afla necesitățile reale ale economiei”, spune ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, care afirmă că aceasta este concluzia întâlnirilor pe care le-a avut în cele trei zile petrecute în Bistrița-Năsăud.

Am discutat mult cu oamenii de afaceri, fermierii, micii antreprenori, și evident, cu autoritățile locale. Mă bucur să constat că toți au încredere în potențialul României de a depăși aceste momente complicate – cu singura condiție ca statul să se țină de programele de finanțare a economiei, în special a companiilor mici și mijlocii. Am reținut acest mesaj și îi asigur pe antreprenori că, împreună cu toți colegii de la Ministerul Finanțelor, suntem concentrați să finalizăm ghidurile de aplicare ale celor patru programe de sprijin pentru companiile românești: IMM PROD – pentru industrializarea economiei, PROGRAMUL RURAL INVEST – pentru finanțarea afacerilor din mediul rural, PROGRAMUL GARANT CONSTRUCT – pentru sectorul construcțiilor și PROGRAMUL INNOVATION – pentru invenții și inovații .Sunt convins că de la Bistrița vom avea mulți solicitanți pentru aceste programe ce însumează 7,5 miliarde de lei! Și spun asta, fiindcă am văzut că susținerea autorităților locale pentru întreprinzători este maximă, iar implicarea președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, domnul Radu Moldovan, precum și a primarilor din județ ajută mult ca programele guvernamentale să fie implementate până și în cel mai îndepărtat sat de munte. De aceea, vom fi pregătiți să finanțăm și proiecte pentru afacerile din zona montană și pentru agricultorii bistrițeni. Sunt oameni harnici și corecți și merită tot ajutorul de care au nevoie”, a adăugat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

La rândul său, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, a precizat că activitățile desfășurate în cele trei zile petrecute în județul Bistrița-Năsăud au fost ”fructuoase”.

Am încheiat 3 zile pline de activități fructuoase și îi mulțumesc pe această cale domnului Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, pentru invitația adresată mie și colegului meu Adrian Câciu și pentru primirea călduroasă! Am avut ocazia să dezbatem problemele cu care se confruntă fermierii din zonă, să identificăm soluții cu oamenii de afaceri care continuă să investească în producția românească, să detaliem programele de sprijin pe care le derulăm și am prezentat modalitățile în care putem să îi ajutăm să continue obținerea produselor de calitate. I-am îndemnat pe toți să aplice cu încredere pentru formele de sprijin pe care Ministerul Agriculturii le oferă, în colaborare cu Ministerul Finanțelor și autoritățile locale. Împreună putem depăși mai ușor această perioadă complicată pe care o traversăm cu toții!”, a transmis ministrul Adrian Chesnoiu.

2 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.