Concurență mare la concursul pentru 21 de posturi de asistent medical generalist. Șapte candidați pe un singur loc

 -  -  161529Spitalul Județean de Urgență Bistrița a scos la concurs 21 de posturi de personal sanitar medical, fiind vorba despre funcții de asistent medical generalist debutant la diferite secții, așa cum Ziar de Bistrița a prezentat AICI.

Deși unitatea medicală a anunțat că a fost schimbată metodologia de concurs, candidații nu au fost speriați de acest lucru și s-au înscris în număr mare. Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, pentru cele 21 de posturi au fost admise 158 de dosare. Mai exact, șapte candidați se luptă pentru un post de asistent medical generalist.

Conform noii metodologii de concurs, candidații vor trece printr-o evaluare complexă, în care vor fi punctate atât cunoștințele teoretice și practice, cât și interviul, unde accentul se pune pe dosarul profesional al candidatului și profilul candidatului raportat la motivația acestuia pentru postul pe care candidează.

Gabriel Lazany a anunțat încă din vara anului trecut că va încerca să schimbe metodologia de organizare a concursului, după ce a constatat că aceasta era învechită și nu se plia pe actualul profil al spitalului. În plus, în timp ce asista la un astfel de concurs, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița a constatat că au existat candidați care deși au făcut 3 ani de școlarizare și practică nu dețineau cunoștințe de bază. ”Am constatat cu uimire că există din păcate candidați care, după 3 ani de scolarizare, cu practică obligatorie, nu știu completa o foaie de temperatură” a precizat Lazany în anul 2018, motiv pentru care a luat măsuri pentru a schimba metodologia de organizare a concursurilor, astfel că din acest an, toți candidații vor trece printr-o evaluare mult mai complexă.

În ceea ce privește concursul pentru ocuparea a 21 de posturi de asistent medical generalist, Gabriel Lazany a declarat că datorită ”numărului mare de candidați înscriși la concursul de “Asistent medical generalist” (158 de dosare admise), a fost publicat un calendar de desfăsurare al concursului”. 

De asemenea, pentru că Spitalul Județean de Urgență Bistrița nu dispune de o sală care să permită accesul simultan a unui număr așa mare de candidați, proba scrisă a examenului se va desfășura în data de 28 februarie, începând cu ora 10:00, în sala restaurantului Giulia 2, de pe strada Lucian Blaga.

 

16 bookmark
1 notes
254 views
bookmark icon

One thought on “Concurență mare la concursul pentru 21 de posturi de asistent medical generalist. Șapte candidați pe un singur loc

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.