Concursul tematic ”Iarna pe uliţă. Cojoace, sumane, pieptare”, la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud

 -  -  1375


 

În preajma sărbătorilor de iarnă, secţia de Etnografie a Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud organizează un concurs tematic destinat redescoperirii, cunoaşterii şi valorificării patrimoniului etnografic al zonei. Este vorba concursul tematic “Iarna pe uliţă. Cojoace, sumane, pieptare”, care se adresează tuturor elevilor şcolilor gimnaziale din judeţ și care este organizat în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud.

”Toate clasele interesate sunt provocate să ofere o reinterpretare a îndrăgitei poezii “Iarna pe uliţă” a poetului George Coşbuc (din care vor utiliza în mod obligatoriu 10 strofe), folosindu-se de mijloace artistice diverse, la alegere, din domenii precum: teatru, desen, arta recitării”, spune managerul Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, Alexandru Gavrilaș.

Activitatea propusă de fiecare clasă se va desfăşura la Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud şi va avea o durată de cel mult 15 minute.

Calendarul concursului:

  • 6-13 noiembrie 2019- înscrierea participanţilor;
  • 14-28 noiembrie 2019- desfăşurarea concursului;
  • 28 noiembrie-12 decembrie – votarea participanţilor; fiecare moment artistic al concurenţilor va fi filmat şi afişat pe pagina de Facebook a Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud. Câştigătoare vor fi desemnate clasele care adună cele mai multe like-uri;
  • 20-22 decembrie- premierea câştigătorilor se va realiza cu prilejul vernisajului expoziţiei tematice organizată în contextul manifestării “Crăciun în Bistriţa-Năsăud”.

Mai multe amănunte despre concurs găsiţi pe site-ul Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud la adresa www.complexulmuzealbn.ro.

”Vă aşteptăm alături de noi, să redescoperim împreună atmosfera iernilor de demult ilustrate de numeroasele obiecte tradiţionale, păstrate în patrimoniul muzeului”, a mai spus managerul Alexandru Gavrilaș.

0 notes
500 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *