Conducerea Asociației Sașilor Bistrițeni, la Bistrița. Primarul Ioan Turc a dat asigurări că va fi păstrat specificul arhitectural săsesc al orașului

 -  -  975


O delegație a Asociației HOG Bistritz-Nösen, reprezentată de dr. Hans Franchy (președinte) și prof. dr. Horst Göbbel (vicepreședinte), alături de av. Friedrich Gunesch (secretar general în Consistoriul Superior al Bisericii Evanghelice Cult Augustan din România), Ecaterina Borsos (prim-epitrop) și Johann Dieter Krauss (preot paroh al Bisericii Evanghelice din Bistrița), a efectuat o vizită la Bistrița și a avut o întrevedere cu primarul municipiului, Ioan Turc.

Potrivit primarului, discuțiile au vizat, printre altele, stadiul lucrărilor de reabilitare a Bisericii Evanghelice, dar și de modernizare a clădirii principale a Colegiului Național „Liviu Rebreanu”.

Reprezentanții Asociației Sașilor Bistrițeni au trecut și prin Wonderland, pentru a-și face o idee despre modul în care se dezvoltă municipiul Bistrița, vechiul „acasă” pentru o mare comunitate de sași emigrați în Austria și Germania.

Primarul Ioan Turc i-a asigurat pe vizitatori că specificul arhitectural săsesc al orașului va fi păstrat chiar și după derularea unor mari proiecte.

”Legăturile cu bistrițenii au rămas deosebit de strânse, iar reluarea vizitelor după perioada de restricții este un semn că suntem la fel de apropiați. De altfel, dr. Franchy mi-a transmis și salutul primarului din Wiehl, Ulrich Stücker, cu invitația de a participa, în 30 octombrie, la un eveniment al orașului german înfrățit cu Bistrița. I-am asigurat pe distinșii mei invitați că specificul arhitectural săsesc al burgului Bistritz va fi păstrat chiar și după derularea unor mari proiecte care includ reabilitarea clădirilor din centrul istoric, ba chiar va fi mai bine pus în valoare, crescând asftel indicele de atractivitate turistică. Totodată, am propus ca profesori germani să țină extracurricular cursuri la Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, ținând cont de deficitul de dascăli care pot să predea aici în limba germană”, a precizat primarul Ioan Turc.

Edilul Bistrița a completat că astfel de întâlniri vor fi organizate periodic, pentru ca administrația locală să fie mereu ”la curent cu oportunitățile care pot consolida relația de strânsă amiciție și colaborare”.

0 notes
100 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *