Conflict fain între Radu Moldovan și Ioan Turc, pe tema Sălii Polivalente din Bistrița! Primarul o vrea „la oraș!”, iar șeful PSD vrea 2 săli „la Județ”: cea NOUĂ și cea VECHE!

Ioan Turc a transmis o scrisoare deschisă către ministrul Novak, prin care cere ca Polivalenta din Parc să intre-n administrarea Primăriei Bistrița.

După ani și ani de la solicitare, Consiliul Județean ar putea intra în posesia Sălii Polivalente din Bistrița, clădire administrată pân-acum de Ministerul Sportului, prin Direcția Județeană de Sport.

În paralel, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud va solicita trecerea acestui imobil din domeniul public al statului român și administrarea Ministerului Sportului – Direcția Județeană de Sport Bistrița-Năsăud în domeniul public al județului Bistrița-Năsăud, un proiect de hotărâre în acest sens urmând să fie dezbătut de consilierii județeni în ședința de luna aceasta. 

Ioan Turc amintește că NOUA Sală Polivalentă e construită pe terenul orașului! 22 de hectare au fost făcute-cadou Consiliului Județean!

„Am aflat cu surprindere de intenția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud de a solicita trecerii din domeniul public al statului român și administrarea Ministerului Sportului în domeniul public al județului a Sălii Polivalente Bistrița, în condițiile în care noul Complexul Sportiv Polivalent din Unirea, construit din fonduri guvernamentale, urmează să fie inaugurat în luna august a acestui an.

Menționez faptul că, pentru realizarea acestei investiții, municipalitatea a transmis în proprietatea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud o suprafață de aproximativ 22 hectare. Pentru ca evenimentul de inaugurare să se desfășoare în cele mai bune condiții, municipalitatea a dat curs solicitării Consiliului Județean de prelungire a drumului de acces și utilități la Complexul Sportiv, alocând o sumă suplimentară de 540.000 lei.” a postat Ioan Turc.

Proiect de descentralizare: Sălile Polivalente „vechi ” trec la oraș, taberele școlare trec la Județ!

„În luna martie a acestui an, în cadrul discuțiilor purtate cu Ministrul Sportului, Carol-Eduard Novák, am fost informat cu privire un proiect de descentralizare aflat în lucru, care prevede ca sălile polivalente să fie date în administrarea municipiilor, iar taberele școlare în administrarea consiliilor județene.

Având în vedere agenda municipalității privind dezvoltarea programelor ce susțin și dezvoltă infrastructura sportivă, am fost de la bun început interesat de Sala Polivalentă Bistrița, fiind un element-cheie pentru reușita unor proiecte.” – a transmis primarul Turc.

sala_polivalenta_bistrita

Primarul Bistriței amintește de investițiile Primăriei „pe sport!”

Interesul nostru pentru practicarea sportului și a unui stil de viață sănătos de la cele mai fragede vârste este unul real și demonstrat prin sumele semnificative investite. Avem, astfel, cele trei programe de stimulare a elevilor de ciclu primar, gimnazial şi liceal, în vederea adoptării unui stil de viaţă sănătos şi activ prin participarea a peste 5000 de elevi din Bistrița la ore de sport gratuite la baze sportive din municipiu: Programul de stimulare şi recompensare a performanţei şcolare a elevilor din municipiul Bistriţa (HCL 131/ 25.07.2019), Programul privind stimularea elevilor proveniţi din familii aflate în dificultate, beneficiari ai unei burse sociale din municipiul Bistriţa, în vederea practicării sportului (HCL 120/19.08.2021) și Programul „Şcoala de înot”, destinat elevilor din clasele 0 – IV, înscrişi în învăţământul preuniversitar de stat din municipiul Bistriţa (HCL 150/28.10.2021). Programul „Școala de înot” este o inițiativă unică la nivel național și constă în acordarea unui abonament gratuit la bazinele de înot din oraș elevilor din ciclul primar, pentru deprinderea acestui sport sub îndrumarea unor instructori autorizați.

În zona de agrement Dealul Cocoș, am amenajat trei trasee de downhill care au găzduit două competiții sub egida Federației Române de Ciclism, iar în acest an vom amenaja cel puțin încă două astfel de trasee. Susținem un stil de viață sănătos prin diverse programe și activități, precum „Sport în parc” sau alte microevenimente sportive organizate pe tot parcursul anului.

Bazin olimpic în Wonderland și bază sportivă la Mecanica! Dup-aia, Primăria Bistrița vrea club de sport, cu diverse ramuri!

Intenționăm să construim un bazin olimpic în Complexul Sportiv Polivalent din Unirea, aflat deja în procedură la Compania Naţională de Investiţii. Avem în vedere realizarea unei baze sportive şi de agrement (cu terenuri de sport și bazine) pe fostul teren „Mecanica”, achiziționat cu această destinație. Totodată, ne aflăm în faza de evaluare pentru negociere în vederea cumpărării a fostei baze sportive Gloria Bistrița. Dorim ca, după asigurarea unei infrastructure adecvate, să constituim un club sportiv propriu, cu diverse ramuri sportive, finanţat din bugetul local al municipiului.

Astfel, consider că este potrivit și oportun ca proiectele noastre să fie susținute prin transmiterea către municipalitate a administrării Sălii Polivalente Bistrița, sens în care am trimis o scrisoare către Ministrul Sportului, Carol-Eduard Novák.” – a transmis Ioan Turc.

Citiți și: