Din Bistrita

Consilierii PSD din Bistrița propun înființarea unei comisii care să analizeze fenomenul consumului de droguri în rândul tinerilor

 -  - 


Consilierii PSD din Consiliul Local Bistrița au întocmit un proiect de hotărâre prin care propun înființarea unei comisii care să analizeze fenomenul consumului de droguri și substanțe psihoactive în rândul tinerilor din municipiu și din localitățile aparținătoare. 

Având în vedere creşterea alarmantă a consumului de droguri şi stupefiante în rândul adolescenţilor şi tinerilor pe raza municipiului Bistriţa și a cartierelor componente, ineficienţa campaniilor antidrog desfăşurate până în prezent, precum şi vocea societăţii civice care solicită acţiuni concrete de combatere a acestui fenomen, este necesară formarea unei comisii de analiză care să vină cu un plan concret şi coerent în care să fie implicate cât mai multe persoane din diferite domenii de activitate. Formarea acestei comisii este un prim pas în combaterea fenomenului drogurilor, unde fiecare membru sau invitat îşi poate aduce aportul prin furnizarea unor idei, a unor planuri concrete de acţiune care să fie implementate pe raza municipiului Bistriţa şi a localităţilor componente. Că vorbim despre domeniul medical, psihologic, şcolar sau politic, cu toţii trebuie să ne aşezăm la masă şi să concepem un program eficient pentru siguranţa copiilor noştri. Fără o bună colaborare interinstituţională prin intermediul acestei comisii, acest deziderat al combaterii fenomenului drogurilor în rândul adolescenţilor si tinerilor nu va putea fi împlinit niciodată, existând riscul extinderii acestui flagel fără să mai poată fi stopat vreodată”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre inițiat de consilierii PSD Augusta Săsărman, Alexandru Bria, Radu Elisei și Ionel Burduhos.

Inițiatorii proiectului sunt de părere că autoritatea publică locală nu trebuie să rămână indiferentă în fața acestei probleme. Ba din contră, municipalitatea trebuie să trateze cu foarte mare atenție acest fenomen.

Scopul acestei comisii va fi acela de a identifica soluții concrete de acțiune pentru stoparea fenomenului consumului de droguri și substanţe psihoactive în unităţile de învăţământ, în spaţiile de agrement, în spațiile de alimentație publică sau la diverse evenimente organizate în oraș.

Comisia va avea în componența sa 13 membri, după cum urmează:

 • viceprimarul municipiului Bistriţa;
 • patru consilieri locali;
 • doi reprezentaţi ai structurilor de specialitate din cadrul Primăriei municipiului Bistriţa;
 • un reprezentant al Inspectoratului Școlar Județean Bistriţa-Năsăud;
 • un reprezentant al Inspectoratului Județean de Poliție Bistriţa-Năsăud;
 • un reprezentant al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Bistriţa-Năsăud;
 • un reprezentant al Spitalului Județean de Urgenţă Bistriţa;
 • un reprezentant al Centrului de prevenire, evaluare și consiliere antidrog Bistriţa-Năsaud;
 • un reprezentant al Consiliului Judeţean al Elevilor Bistriţa-Năsăud.

Potrivit proiectului de hotărâre inițiat de consilierii PSD, după înființare, comisia își va desfășura activitatea pe o perioadă de 6 luni și va urmări îndeplinirea următoarelor obiective:

 • analiza fenomenului consumului de droguri şi de substante psihoactive la nivelul muncipiului Bistrița şi a cartierelor aparținătoare
 • delimitarea zonelor din municipiul Bistriţa şi din cartierele aparținătoare predispuse consumului ridicat de droguri şi substante psihoactive;
 • identificarea impedimentelor în activitatea de eliminare a extinderii fenomenului consumului de droguri și de substanţe psihoactive;
 • identificarea măsurilor care pot contribui la restrângerea/eliminarea fenomenului consumului de droguri şi substanţe psihoactive.

Proiectul de hotărâre va fi analizat în ședința ordinară a Consiliului Local Bistrița din această lună.

174 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.